NEMA OPROSTA

Uefa najavila kazne za Drogbu i Bosingwu

22.05.2009 u 16:58

Bionic
Reading

U srijedu, 17. lipnja, Didier Drogba i Jose Bosingwa saznat će kazne zbog nesportskog ponašanja nakon utakmice Chelseaja i Barcelone. Kaznu će, i to ne malu, dobiti i Chelsea

Europska nogometna federacija (UEFA) pokrenula je postupak protiv igrača Chelseaja Didiera Drogbe i Josea Bosingwe zbog nesportskog ponašanja i napada na suca nakon utakmice protiv Barcelone u polufinalu Lige prvaka. UEFA je otvorila istragu i protiv londonskog kluba, koji može očekivati kaznu zbog ispada njegovih igrača, ali i navijača koji su nakon utakmice zasuli teren nizom predmeta.

Drogba je nakon utakmice protiv Barcelone (1:1) potpuno izgubio kontrolu te je žestoko i neprekidno prigovarao norveškom sucu Tomu Henningu Ovrebu. Reprezentativac Obale Bjelokosti se smirio tek nakon što su ga zaštitari i njegov trener nekako uspjeli odvojiti od suca. Napadima se priključio i Bosingwa, ali i još neki igrači 'bluesa' koji se nisu mogli pomiriti s ispadanjem u polufinalu Lige prvaka.

Drogba, Bosingwa i vodeći ljudi 'bluesa' moraju se do 29. svibnja očitovati o cijelom slučaju, a potom će UEFA na zasjedanju 17. lipnja donijeti odluke o možebitnim kaznama.