psk_2

SRAMOTNI POVICI S TRIBINA

UEFA bez milosti prema HNS-u; iznos kazne se popeo na preko 110.000 eura

Bionic
Reading

Nije su dugo čekalo da UEFA 'opali' HNS po džepu zbog ponašanja hrvatskih navijača na Volskparkstadionu u Hamburgu, tijekom utakmice između Hrvatske i Albanije. Ovo je već druga kazna na račun HNS-a tijekom ovog Eura

Disciplinska komisija Europske nogometne federacije (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) zbog incidenata na utakmici Hrvatska - Albanija na Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

HNS je kažnjen sa 28.000 eura zbog paljenja baklji (17.500 eura) i bacanja predmeta (10.500 eura) od strane dijela hrvatskih navijača, objavio je HNS.

Ovo je druga kazna za HNS na ovom prvenstvu. Krovna kuća hrvatskog nogometa je kažnjena i sa 63.875 eura za bacanje plastičnih čaša od navijača te s 24.000 eura za paljenje baklji, odnosno ukupnim iznosom od 87.875 eura nakon utakmice protiv Španjolske. Dakle, u totalu preko 115.000 eura.

Hrvatski nogometni savez će, sukladno proceduri, zatražiti obrazloženje odluke, nakon čega će biti donesena odluka o eventualnoj žalbi na ovu odluku.

UEFA se ovoga puta nije izjasnila o mogućoj kazni za rasističko i/ili diskriminatorno ponašanje hrvatskih navijača na utakmici protiv Albanije.

Naime, UEFA je otvorila istragu protiv HNS-a i zbog optužbi za rasizam i diskriminaciju tijekom utakmice protiv Albanije. Naime, tijekom utakmice su albanski navijači skandirali 'Ubij Srbina', a naknadno im se pridružio i jedan dio hrvatskih navijača.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal