TRADICIJU TREBA PREKINUTI

U Turskoj će pravdu dijeliti švedski sudac; hrvatske reprezentacije ne pamte ga po dobrome

27.03.2023 u 14:43

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak od 20.45 sati u Bursi protiv Turske igra utakmicu drugog kola kvalifikacija za odlazak na Euro 2024. godine.

Hrvatska je pod pritiskom jer u subotu je propustila pobijediti Wales i osvojiti tri boda. Naime, gosti su u sudačkoj nadoknadi zabili pogodak za konačnih 1:1, što je rezultat na kojeg niti igrači niti izbornik Dalić nisu mogli ni pomisliti.

Sada će u Turskoj tražiti iskupljenje, a poznato je i tko će suditi okršaj protiv reprezentacije koju vodi Nijemac Stefan Kuntz.

A riječ je o 38-godišnjem Šveđaninu Larsu Christianu Andreasu Ekbergu.

Što se hrvatskih klubova tiče, ovaj im sudac nije dijelio pravdu. Nije niti A reprezentaciji. Iako je imao s njom 'doticaja' na Euru u ljeto 2021. godine, kada je na okršaju protiv Španjolske (op.a. pobjeda Furije 5:3 u produžetku) bio četvrti sudac.

Dva je puta četvrti sudac bio hrvatskoj U-21 selekciji, dok je istoj reprezentaciji jednom dijelio pravdu. Zanimljivo, niti u tim ogledima Hrvatska nije upisala pobjede. Dva je puta završilo remijima, a jedan je ogled okončan porazom.

Vrijeme je da se ta neugodna tradicija prekine.