postaje višak?

U Španjolskoj uvjereni: Ako se ovo dogodi, Rakitić će morati napustiti Barcelonu

27.01.2019 u 08:51

Bionic
Reading

Nakon što je katalonski klub kupio Frenkieja de Jonga, španjolski mediji vjeruju da je prodaja Ivana Rakitića izglednija nego ikad i da će se sigurno dogoditi ako na Camp Nou stigne i Adrien Rabiot...

Barcelona je bez sumnje odlučila pomladiti svoju veznu liniju. Nakon mnogo godina u kojima su dominirali sredinom terena iskusni igrači poput Xavija, Inieste, Busquetsa i Rakitića, čini se da će priliku u budućnosti dobiti mladi.

  • +13
Ivan Rakitić - zvijezda Barcelone i hrvatske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Ovih dana u klub je uz gotovo 90 milijuna eura odštete doveden nizozemski 21-godišnji veznjak Frenkie de Jong koji može pokriti poziciju Ivana Rakitića na travnjaku, zbog čega su se ponovo Španjolci raspisali o odlasku našeg 30-godišnjeg reprezentativca iz Katalonije.

Rakitić je kod trenera Ernesta Valverdea jedan od najkorištenijih nogometaša i vjeruje se da je upravo strateg Barce stopirao njegov transfer u PSG prošlog ljeta, no pitanje je hoće li to ponovo napraviti ove godine.

Naime, španjolski mediji su uvjereni da će Rakitić sigurno otići ako u klub stigne i 23-godišnji Adrien Rabiot, cijenjeni mladi veznjak koji je odbio produžiti ugovor s Parižanima i već dugo koketira s Kataloncima.

Hoće li Barca Ivana poslati u francusku prijestolnicu kao znak dobre volje ili ga prodati nekom drugom zainteresiranom klubu ostaje nepoznato, ali u svakom slučaju izgledi da će Rakitić promijeniti sredinu se čine izgledniji nego prije...