pesimizam raste

U Rusiji sve veća panika uoči početka Svjetskog prvenstva: Loše nam se piše!

02.06.2018 u 16:32

Bionic
Reading

Ruska nogometna reprezentacija niže očajne rezultate uoči početka Svjetskog prvenstva kojem je domaćin, a čvrsta igra Egipta koji je i bez Mohameda Salaha ostao u petak neporažen protiv Kolumbije unijela je dodatni pesimizam među tamošnje medije...

Od svih domaćina svjetskih nogometnih smotri samo je Južnoafrička republika 2010. godine ispala već u grupnoj fazi natjecanja, a ista sudbina ozbiljno prijeti Rusima uoči otvaranja SP-a 14. lipnja.

  • +4
Prijateljska utakmica, Francuska - Rusija, 2018. Izvor: Profimedia / Autor: N. N. / Profimedia

Naime, reprezentacija koju vodi Čerčesov nema jakih uzdanica i djeluje bijedno na terenu, što su potvrdili uvjerljivi porazi u prijateljskim utakmicama protiv Brazila i Francuske u ožujku, a završne pripreme donijele su i novi nedavni poraz u dvoboju s Austrijom.

Rusi će SP otvoriti protiv Saudijske Arabije u Moskvi za nešto manje od dva tjedna, a u zemlji optimizma ima vrlo malo.

U toj utakmici domaći navijači još i očekuju pozitivan rezultat, ali u sljedeće dvije jako su skeptični. Naime, Rusija je još u grupi s Urugvajem koji je predvođen Cavanijem, Godinom i Saurezom favorit za osvajanje prvog mjesta, a tu je i Egipat kojeg predvodi Mohamed Salah.

Ozlijeđeni napadač Liverpoola doveo je u pitanje svoj nastup na SP-u, no trebao bi se oporaviti do 19. lipnja i dvoboja s domaćinom, a Rusi se sada pribojavaju da će i bez njega Egipćani biti pretvrd orah.

Naime, Cuperova izabrana vrsta u petak u prijateljskoj utakmici protiv Kolumbije uspjela je odigrati bez golova, uz vrlo čvrstu i organiziranu igru koja je zabrinula ruske medije i mogla se pročitati i 'loše nam se piše' dijagnoza.

U svakom slučaju, ruski nogomet već dugo je u padu, još od Europskog prvenstva 1988. godine kada je SSSR igrao u finalu, a tek je jedan bljesak na Euru 2008. godine Aršavinove generacije dao lažnu nadu da će stvari krenuti na bolje. Glavni razlog nedostatka kvalitete je taj da igrači igraju isključivo u ruskoj ligi koja je sve slabija i odlikuje ju najmanji broj odigranih kola (30) u Europi te najveća neučinkovitost napadača. Domaću reprezentaciju čekaju teški dani na ovom Svjetskom prvenstvu...