peru oduševljen

Sud kapetanu zabranio nastup na SP-u u Rusiji, ali došlo je do preokreta!

01.06.2018 u 09:41

Bionic
Reading

Kapetan peruanske nogometne reprezentacije Paolo Guerrero trebao je propustiti Svjetsko prvenstvo u Rusiji nakon što je Međunarodni arbitražni sportski sud povećao njegovu suspenziju sa šest na 14 mjeseci zbog pozitivnog nalaza na dopinškom testu, no Federalni sud u Švicarskoj promijenio je ovu odluku...

Guerrero je prvotno suspendiran na godinu dana jer je pao na dopinškom testu nakon utakmice s Argentinom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 6. listopada. Peruanski kapetan je bio pozitivan na kokain.

  • +12
Peru - Hrvatska, prijateljska utakmica Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Nakon njegove žalbe Fifa mu je prepolovila kaznu na šest mjeseci što je značilo da napadač Flamenga može nastupiti na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Međutim, peruanski napadač se potom žalio CAS-u tražeći ukidanje suspenzije, dok je Svjetska antidopinška agencija (WADA) tražila veću suspenziju. Početkom svibnja u CAS-u je održano saslušanje, a prije par tjedana je stigla i odluka koja je šokirala Guerrera i navijače peruanske reprezentacije. Povećana mu je suspenzija na 14 mjeseci, no on se nije predao.

Kapetani Francuske, Danske i Australije s kojima Peru igra u skupini C molili su Fifu da promijeni odluku i dopusti nastup Guerreru, što je odbijeno, ali kapetan Peru riješio je to na drukčiji način.

Svoj slučaj odveo je na Federalni sud u Švicarskoj na kojem mu je kazna suspendirana do završetka SP-a pa će ipak moći igrati na velikoj nogometnoj smotri, što će mu biti jedinstvena prilika da izvede svoju reprezentaciju u okršaje protiv najjačih izabranih vrsta svijeta.

Ovakav preokret očekivano je izazvao oduševljenje u Peruu, a reprezentacija koja je prilično lako pobijedila Hrvatsku u ožujku mogla bi biti važan faktor u Rusiji tijekom lipnja...