dodatni motiv

Ako Messi zabije Hrvatskoj, nahranit će deset tisuća gladne djece!

01.06.2018 u 10:31

Bionic
Reading

Pokrenuta je inicijativa prema kojoj će za svaki Messijev i Neymarov gol u budućnosti biti osigurano deset tisuća obroka za gladnu školsku djecu u Latinskoj Americi i na Karibima...

Argentinski 30-godišnji genijalac možda je nedavno priznao da njegova reprezentacija nije u uskom krugu favorita za osvajanje titule u Rusiji, ali motiva za zabijanje pogodaka neće mu nedostajati na SP-u.

  • +11
Lionel Messi - zvijezda Barcelone i argentinske reprezentacije Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Naime, Mastercard je pokrenuo akciju prema kojoj će za svaki pogodak Messija i Neymara na službenim utakmicama u budućnosti biti osigurano deset tisuća obroka za gladnu školsku djecu u zemljama Latinske Amerike i na Karibima.

'Ponosan sam što sam dio ove kampanje koja će promijeniti život tisućama djece u mojoj zemlji i drugim regijama svijeta. Nadam se da će ova inicijativa donijeti osmijehe što većem broju,' izjavio je Lionel Messi koji će na SP-u igrati u skupini protiv Islanda, Hrvatske i Nigerije te je jedan od favorita za osvajanje titule najboljeg strijelca turnira.

'Sretan sam što mogu pomoći djeci da dobiju tanjur hrane, a s njom i nadu. Latinoamerikanci dobro znaju da možemo napraviti velike stvari kad se ujedinimo i ovo je primjer toga,' dodao je pak Neymar koji će pokušati na SP-u poentirati u skupini protiv Srbije, Švicarske i Kostarike, a možda dobije i pokoju minutu na terenu u prijateljskoj utakmici protiv naše reprezentacije ove nedjelje u Liverpoolu.

Cijela akcija ide uz hashtag #togetherweare10 (zajedno smo desetka), inspirirana brojem kojeg će dva velikana nositi na leđima...