podrška našem protivniku

Razočarani Talijani odlučili za koga će navijati na SP-u: U ključnoj utakmici kontra Hrvatske!

01.06.2018 u 10:09

Bionic
Reading

Talijanski mediji nakon što se njihova reprezentacija nije uspjela kvalificirati za Svjetsko prvenstvo potiču ljubitelje nogometa u svojoj zemlji da u Rusiji navijaju za Island...

Italija se po prvi put nije kvalificirala za svjetsku nogometnu smotru još od Švedske 1958. godine, što je bolan udarac za četverostrukog prvaka svijeta i razočaranje za navijače koji su navikli strepiti uz 'azzurre' na važnim natjecanjima.

  • +4
Hrvatska - Island 2:0 Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Talijanski mediji smogli su snage unatoč svemu pronaći nove miljenike na SP-u u Rusiji i već tjednima potiču ljubitelje nogometa u svojoj zemlji da navijaju upravo za ovu izabranu vrstu.

Riječ je o Islandu, očitom izboru svakog neutralnog navijača. Srčani 'vikinzi' iz najmanje zemlje u povijesti SP-a po prvi put su se kvalificirali na svjetsku nogometnu smotru, a prije samo dvije godine na Euru u Francuskoj po prvi put su zablistali na velikoj sceni i izbacivanjem Engleske u osmini finala oduševili sve.

Islanđani koji poput Italije nose plave i bijele dresove imat će tako potporu na Apeninskom poluotoku, a nalaze se u grupi s Argentinom, Nigerijom i Hrvatskom, što znači da u ključnoj trećoj utakmici skupine D naša reprezentacija neće imati potporu susjeda...