LOŠA VEČER ZA GOSTE

U NBA ligi domaćini uzeli sve

19.11.2010 u 10:27

Bionic
Reading

Na programu NBA lige bile su tri utakmice i u sve tri su slavile domaće momčadi. Indiana je pobijedila LA Clipperse 107:80, Orlando je bio bolji od Phoenixa 105:89, dok je Portland porazio Denver 86:83

Vodeća momčad divizije Southeast, Orlando lako je stigao do pobjede protiv Sunsa. Gosti su nastupili bez ponajboljeg igrača Stevea Nasha što se pokazalo presudnim. Sve je bilo jasno već nakon prve četvrtine koju je Orlando dobio sa 16 koševa razlike (31:15). Nakon poluvremena prednost domaćina je iznosila 28 koševa, a na koncu treće čak 32 koša. U zadnjoj dionici Magic je ubacio u nižu brzinu pa je Phoenix stigao na podnošljivih - 16.

Kod Orlanda šestorica igrača su ostvarila dvoznamenkasti broj koševa, najviše Dwight Howard (20 koševa i 15 skokova), te Jameer Nelson (15 koševa, 12 asistencija).

'Jednostavno bez Nasha nije išlo. On je naš Kobe Bryant. Motor koji nas tjera naprijed,' pravdao se nakon poraza trener gostujuće momčadi Alvin Gentry. Najefikasniji igrač u redovima Sunsa bio je Grant Hill sa 21 košem.

Većih problema nije imala Indiana protiv LA Clippersa. Na koncu je bilo 27 koševa viška za Pacerse, a vrlo lako se mogao dogoditi i daleko teži poraz najslabije momčadi lige. Indianu su do pete pobjede sezone, uz pet poraza predvodili Danny Granger sa 22 koša, 7 skokova i 5 asistencija, Roy Hibbert sa 18, te AJ Price i Brandon Rush sa po 14 koševa. U momčadi Clippersa koja ima samo jednu pobjedu u 13 susreta najbolji je bio Eric Gordon sa 19 koševa.

U jedinom neizvjesnom susretu večeri Portland je slavio protiv Denvera 86:83. Gosti su imali priliku izboriti produžetak, no Chauncey Billups, a potom i Arron Afflalo su promašili trice. Denver je vodio veći dio utakmice, a na startu posljednje trećine imao je dva koša viška, no uništio ga je očajan šut iz igre u završnici utakmice. Od posljednjih 15 šuteva gosti su pogodili samo tri. Kod Portlnda su najefikasniji bili LaMarcus Aldridge sa 24 koša i 10 skokova, Wesley Matthews sa 20 koševa i 10 skokova, te Andre Miller sa 16 koševa. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Carmelo Anthony (18), Al Harrington (17) i Arron Afflalo (16 koševa, 11 skokova).