ŠTO SA SPTV-om?

U MZOS-u ljuti na istupe Mateše i Ozmeca

17.10.2014 u 19:43

Bionic
Reading

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u petak je istupe predsjednika Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) Zlatka Mateše i glavnog urednika Sportske televizije Jure Ozmeca nakon negativnog mišljenja Vlade na programsko i financijsko izvješće HOO-a za prošlu godinu ocijenilo neprimjerenim

'Uprava za sport Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, niti pomoćnik ministra osobno, nema namjeru putem medija polemizirati sa sportskim udrugama iz svoje nadležnosti.

Mišljenje Ministarstva o Programskom i financijskom izvješću HOO-a za 2013. godinu temeljeno je na pomnom proučavanju i detaljnoj analizi svih bitnih dostupnih, nespornih činjenica, a istinitost njegova sadržaja lako se da provjeriti.

Javno objavljivanje neistina od strane predsjednika HOO-a i urednika Sportske televizije, jučer u pojedinim medijima, MZOS smatra neprimjerenim te će unutar svojih nadležnosti poduzeti korake da se takva praksa prekine', stoji u priopćenju MZOS-a.

Predsjednik HOO-a Mateša i glavni urednik SPTV-a Ozmec su u četvrtak ustvrdili kako je ministru Vedranu Mornaru podmetnuto neistinito izvješće HOO-a za prošlu godinu, te kako je glavni razlog tomu želja za ukidanjem SPTV-a.