veliki uspjeh

U Madridu ispisana povijest ženskog tenisa; po prvi puta je pobjednica Mastersa igračica iz Afrike

Bionic
Reading

Tunižanka Ons Jabeur (WTA - 10.) nova je pobjednica WTA 1000 turnira u Madridu, a do svog najvećeg uspjeha u karijeri stigla je svladavši u subotnjem finalu Amerikanku Jessicu Pegulu (WTA - 14.) sa 7-5, 0-6, 6-2 nakon jednog sata i 54 minute igre

U petom međusobnom dvoboju dviju tenisačica rođenih 1994. Jabeur je po treći put svladala Pegulu koja u ovom finalu ima za čim žaliti.

Naime, Amerikanka je povela sa 4-1 i činilo se da potpuno kontrolira meč. No, stečenu prednost je izgubila u sedmom gemu, da bi u desetom došla do set-lopte, ali se Jabeur izvukla i novim 'breakom' za 6-5 stigla do servisa za set koji je i iskoristila.

Kad je u drugom setu počela pogađati u nizovima prve servise i dočekala nešto više pogrešaka Tunižanke, Pegula se ekspresno vratila u meč. Za 26 minuta je nanizala šest gemova i izborila treći set.

U njemu je Amerikanka ponovno imala problema s lošim postotkom prvog servisa i realizacijom na drugom pa je zahvaljujući agresivnim reternima Ons Jabeur uspjela doći do tri 'breaka' što joj je bilo dovoljno za osvajanje najvrednijeg trofeja u karijeri.

Osvojeni bodovi donijeli su joj pomak na sedmo mjesto WTA ljestvice, a do najboljeg renkinga u karijeri stigla je i Pegula koja će u ponedjeljak biti na 11. poziciji. Pobjednici je pripala novčana nagrada od 1.041.570 eura, dok je Pegula bogatija za 568.790 eura.

Jabeur je to drugi naslov u karijeri do kojeg je stigla u svom šestom finalu, postala je i prva afrička tenisačica s Mastersom 1000, dok je Pegula ostala na jednom trofeju iz četiri nastupa u finalima na WTA turnirima.