HRVATSKA LIGA

[FOTO] Rukometaši Zagreba obranom razbili Nexe i osvetili mu se za nedavni prvenstveni poraz; Našičani zabili tek 16 golova...

Bionic
Reading

Rukometaši PPD Zagreba u posljednjem su kolu Paket 24 Lige za prvaka svladali našički Nexe sa 25-16 (11-6) i tako osigurali prednost domaćeg terena u doigravanju za prvaka osvojivši prvo mjesto s dva boda više od najvećih konkurenata

Dvojbe oko pobjednika u utakmici odigranoj u Kutiji šibica, bile su otklonjene već početkom drugog poluvremena u koje je domaća momčad ušla s pet pogodaka prednosti (11-6), a već nakon pet i pol minuta igre u nastavku imali su rukometaši PPD Zagreba +8 (15-7).

Gosti se do kraja dvoboja nisu uspjeli spustiti na manje od šest golova zaostatka.

Strijelce aktualnog prvaka predvodio je Ivan Čupić sa sedam pogodaka, a po četiri su postigli Filip Vistorop i Sandro Obranović. Vratar Dino Slavić imao je 10 obrana.

Za Nexe su po četiri gola postigli Marin Jelinić i Tomislav Severec, a najbolji strijelac Našičana u Europskoj ligi, hrvatski reprezentativac Halil Jaganjac, ostao je bez pogotka iz tri šuta. Vratari gostiju Kuzmanović i Radovanović imali su zajedno osam obrana.

  • +4
RK PPD Zagreb - RK Nexe Našice, 2021/22. Izvor: Cropix / Autor: Srdjan Vrancic / CROPIX

PPD Zagreb i Nexe u doigravanje za prvaka ulaze izjednačeni po broju bodova u međusobnim dvobojima (2-2), jer su Našičani slavili u svojoj dvorani, što je 'zagrebašima' bio prvi prvenstveni poraz nakon 15 godina.

Prvak će biti ona momčad koja prva dođe do šest bodova, a PPD Zagreb ima zajamčeno domaćinstvo u prvoj i trećoj utakmici, od moguće četiri.