KALINIĆ OBEĆAO:

'U Italiji bih zabio 15 do 20 golova'

07.01.2009 u 18:00

Bionic
Reading

Za najboljeg Hajdukova strijelca ove jeseni Nikolu Kalinića još uvijek traje zimski odmor. Kalinić ne igra na dvoranskom PH, a pripremama će se priključiti sljedećeg tjedna. Osim ako...

Nikola Kalinić još uvijek nije s prvom momčadi Hajduka. Dok glavnina momčadi sudjeluje na dvoranksom PH u Zadru, Hajdukov napadač još uvijek odmara. I tako sve do sljedećg tjedna kada će se priključiti ostatku momčadi.

'Cijelo ovo vrijeme naporno treniram da bih što spremniji dočekao nastavak prvenstva Hrvatske ili pak transfer u inozemstvo. Što god se dogodilo, želim biti spreman', izjavio je Kalinić u ekskluzivnom razgovoru za talijanski internetski portal calciomercato.com.

U razgovoru je Kalinić priznao da mu je želja karijeru nastaviti u Serie A ili pak u španjolskoj Primeri.

'Znam da je Hajduk za mene tražio između osam i deset milijuna eura. Moja budućnost ovisit će o ponudama koje će stići na adresu kluba'.

Iz Italije interes su pokazali Palermo i Napoli, a iz Španjolske Valencia, klub koji bi Kalinić najradije odabrao.

'Igrati u Španjolskoj bilo bi jednako fantastično kao i u Italiji. Uglavnom, spreman sam na sve opcije, a zadnju riječ o mom transferu imat će predsjednik Hajduka Peroš.

Za sebe tvrdi da bi se snašao u Italiji jer igrao je i protiv Sampdorije i protiv Napolija:

'Igrao sam protiv Sampdorije u Kupu Uefa i protiv Napolija u prijateljskoj utakmici prošlog ljeta. Dokazao sam da se mogu nositi s talijanskim braničima. Ustvari držim da bih u Serie A mogao zabiti između 15 i 20 golova u sezoni. Želio bih jednom odjenuti dres Intera ili Milana. Kad ih gledam u Ligi prvaka, osjećam da su sposobni pobijediti svaku momčad. A to je najljepši osjećaj.'