KAKAV SUDAC

U istom danu dosudio sedam jedanaesteraca!

11.02.2011 u 10:59

Bionic
Reading

Čelnici bugarskog i estonskog nogometnog saveza zatražili su od Uefe da istraži mađarskog suca Krisztiana Selmeczija koji je sudio njihov ogled zbog toga što je dosudio četiri jedanaesterca. Da kuriozitet bude veći, isti sudac je nekoliko sati ranije sudio ogled Latvije i Bolivije, u kojem je dosudio tri jedanaesterca. U jednom danu čak sedam!

Osim što se u turskoj Antaliji pripremaju mnogi klubovi, tamo se nalaze i neke reprezentacije koje igraju prijateljske utakmice. U srijedu su tako igrali Bugarska i Estonija, a rezultat je bio 2:2. No zanimljivo da su sva četiri gola pala iz jedanaesteraca, a to je bilo sumnjivo bugarskom i estonskom nogometnom savezu koji su pozvali Uefu da istraži cijelu priču.

'Čudno je kad sudac dosudi četiri jedanaesterca. Cijela ta situacija s jedanaestercima još je čudnija kada se zna da je u ranijoj utakmici dosudio tri jedanaesterca', kazao je predsjednik bugarskog nogometnog saveza Borislav Mihajlov.

A o čemu je pričao Mihajlov? Naime, prije utakmice Bugarske i Estonije, svoj ogled imale su Latvija i Bolivija, a on je završio latvijskom pobjedom 2:1. Sva tri gola pala su iz jedanaesterca. Poveznica? Mađarski sudac Krisztian Selmeczi koji je sudio obje utakmice.

'Ne poznajemo tog suca, no nije baš normalno da se dosuđuje toliko jedanaesteraca. Obavijestili smo Uefu i ona će istražiti cijeli slučaj', kazali su u bugarskom nogometnom savezu.

'Prijateljsku utakmicu smo organizirali preko agencije s kojom više nećemo raditi. Dobili smo informaciju o mogućem namještanju i prije utakmice jer je ista agencija organizirala ogled Latvije i Bolivije, gdje je također viđeno nevjerojatno puno jedanaesteraca', kazao je glasnogovornik estonskog nogometnog saveza Mihkel Uiboleht.

Četiri gola i sva četiri iz jedanaesterca