ZA UDRUGU VUKOVARSKI LEPTIRIĆI

U humanitarnoj akciji u samo tri dana prikupljeno čak 100.000 kuna!

  • Autor: tportal.hr
  • Zadnja izmjena 11.03.2014 11:19
  • Objavljeno 11.03.2014 u 11:19
VIKTORIJA MATIN_PAVAO VUJNOVAC

VIKTORIJA MATIN_PAVAO VUJNOVAC

Izvor: Promo fotografije / Autor: KHL Medveščak

Prvo plinarsko društvo (PPD) doniralo je danas tijekom utakmice Medveščaka i praškog Leva 100 000 kuna Udruzi roditelja djece s posebnim potrebama 'Vukovarski leptirići'

Sredstva su prikupljena u humanitarnoj akciji u organizaciji PPD-a i zagrebačkih Medvjeda tijekom koje su svi navijači Medveščaka, ali i svi ljudi velikog srca, mogli na službenim web stranicama Medveščaka i na Medveščakovim društvenim mrežama „lajkati“ crteže djece iz udruge 'Vukovarski leptirići' i na taj način sudjelovati u humanitarnoj akciji. Svaki 'lajk' na određeni crtež Prvo plinarsko društvo nagradilo je s 5 kuna donacije Udruzi. U svega 3 dana od početka akcije prikupljeno je planiranih 10.000 lajkova, stoga je PPD odlučio poduplati iznos te ukupna donacija iznosi 100.000 kuna. Sredstva će se iskoristiti za kupnju lasera niske frekvencije pomoću kojega se brže i efikasnije prenose impulsi kroz mozak te se na taj način poboljšava komunikacija između mozga i tijela.

Donaciju je na početku utakmice Viktoriji Matin, predsjednici Udruge 'Vukovarski leptirići' uručio Pavao Vujnovac, direktor Prvog plinarskog društva.

'Svaki vaš lajk, njih 10 000, Prvo plinarsko društvo nagradilo je s 5 kuna, no zbog vaše velike podrške, PPD je odlučio poduplati iznos donacije, stoga ukupna donacija PPD-a Udruzi Vukovarski leptirići iznosi 100 000 kuna. Hvala svim navijačima Medveščaka na podršci, bez vas ova akcija ne bi bila moguća!', poručio je Pavao Vujnovac

Prvo plinarsko društvo doniralo je u studenom prošle godine 70.000 kuna Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju 'Vukovarski leptirići' za nabavu Neurofeedback uređaja koju su podržali i zagrebački Medvjedi posjetivši Vukovar. Neurofeedback uređaj koristi se kod svih dijagnoza djece s poteškoćama u razvoju, a na području Slavonije postoji samo jedan takav aparat koji stoji na raspolaganju cijelom području istočne Slavonije, a liste čekanja protežu se i na više od pola godine.

Udruga 'Vukovarski leptirići' osnovana je 2011. godine i okuplja 45 – ero djece s višestrukim oštećenjem. Djeci s problemima senzomotorike, psihomotorne retardacije, mentalne retardacije, problema s vidom, sluhom, govorom, komunikacijom i hiperaktivnosti Udruga 'Vukovarski leptirići' nastoji omogućiti neophodnu kvalitetnu komunikaciju prema standardima primjerenim današnjem nivou znanstvenih i praktičnih saznanja koja je temelj socijalne integracije.

Prvo plinarsko društvo je vertikalno integrirana tvrtka, osnovana prije nešto više od deset godina kao distributer i opskrbljivač u Vukovarsko-srijemskoj županiji, a kasnije proširuje djelatnost na uvoz, opskrbu i prodaju prirodnog plina. Danas, uz 600 kilometara plinske mreže na koju je spojeno 11.000 potrošača, PPD je drugi najveći opskrbljivač plinom u Hrvatskoj te najveći uvoznik plina u Hrvatsku.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!