BIT ĆE TU JOŠ SVEGA

U Hajduku na nogama: Ovakva krađa nešto je neoprostivo

25.02.2019 u 08:06

Bionic
Reading

Nekadašnji pjevač Oasisa i engleska rock zvijezda Liam Gallagher mogao bi se naći u velikim problemima zbog plagiranja Hajdukovog dresa

Ovaj 46-godišnji glazbenik optužen je za kopiranje grba poljudskog velikana nakon što se pojavila nova linija majica njegovog brenda 'Pretty Green', čiji logo neodoljivo podsjeća na onaj splitskog kluba. Jedina razlika je što na obrubu oko crveno-bijele šahovnice ne piše 'Hajduk Split', već stoji 'Pretty Green'.

U izjavi splitskog kluba navodi se kako 'Hajduk nije dao dopuštenje za korištenje svoje marke u Gallagherovoj modnoj liniji'.

Gallagher je inače svoj brend pokrenuo još 2009. godine.

Za sada je dakle, jedino sigurno da Hajduk nije dopustio Liamu Gallagheru pravo na korištenje grba, dapače u Mirroru prenose i izjavu neimenovanog dužnosnika splitskog kluba koji je kazao kako su cijeli slučaj predali odvjetnicima koji će donijeti odluku o mogućoj tužbi i nadoknadi štete.

  • +3
HT Prva liga, 25. kolo: Hajduk - Gorica Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

'Stvarno je bezobrazno to napraviti, to je stari klub čiji navijači kupuju raznu robu i skupljaju novac kako bi mu financijski pomogli. Ovakva krađa je nešto neoprostivo za svakog nogometnog navijača', dodali su u Mirroru, a prenosi RTL.

Inače sporne majice na tržištu se prodaju za 50 eura po komadu, neki izvještaji govore da je Liam Gallagher ostvario finu zaradu i kako je red da plati odštetu, te robu povuče s tržišta.

U Hajduku razmatraju pravnu akciju protiv bivšeg pjevača grupe Oasis Liama Gallaghera.