KRCAT Maksimir

U Dinamu došli na ideju kako da puste u prodaju tisuće novih ulaznica na koje nisu računali; doznali smo ključni detalj

15.02.2019 u 10:51

Bionic
Reading

Nakon što su nogometaši Dinama poraženi 2:1 u prvoj utakmici 16-ine finala Europske lige kod Viktorije iz Plzena već istog dana počele su pripreme za uzvratnu utakmicu na krcatom Maksimiru 21. veljače, uz izravan prijenos na kanalu Arenasport 3 (MAXtv)

Punih 49 godina navijači Dinama čekali su 'europsko proljeće' i utakmicu koja je s pravom nazvana – povijesnom. Usprkos tome što je izgubio na gostovanju u Češkoj, pred nešto manje od 10 tisuća gledatelja (stigao je i velik broj navijača Dinama), jasno je kako će na stadionu Maksimir u Zagrebu atmosfera biti – paklena.

Sve utakmice UEFA Europske lige, uključujući sve utakmice Dinama, ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Od prvog dana kada je krenula prodaja ulaznica za uzvrat u Zagrebu, koji se igra 21. veljače, bilo je jasno da će one biti rasprodane. Kako doznajemo iz Dinama, u prodaji je ostalo još ulaznica za tribinu sjever (gore i dolje), kojih će vjerojatno ubrzo nestati s obzirom na interes Bad Blue Boysa i podršku koju klub ima u zadnje vrijeme.

Jedino još nije poznato što će biti s ulaznicama za južnu tribinu, rezerviranu za gostujuće navijače. No, prema posljednjim informacijama, Viktoria je za uzvrat zatražila oko 350 ulaznica i očekuje se kako će čelnici Dinama u prodaju pustiti i preostalih 4000 ulaznica za južnu tribinu na koje uopće nisu računali (kapacitet juga je 3931, op.a.), dok će gostujuće navijače smjestiti na sigurno, na tribinu zapad-dolje. No to je samo ideja koja je procurila iz Dinama i s takvim će prijedlogom, kako doznajemo, ići u službenom zahtjevu policiji. Ako policija (MUP) prihvati tu ideju, velik broj onih koji nisu došli do ulaznice doći će na svoje. Ukratko, MUP odlučuje hoće li Maksimir biti krcat jer ipak je sigurnost gledatelja na prvom mjestu.

S obzirom na to da je kapacitet stadiona za utakmice pod ingerencijom Uefe oko 33.000 gledatelja (maksimalni kapacitet je 35.423 sjedalica, op.a.), jasno je kako će u slučaju punog juga više od 30 tisuća navijača Dinama uživo svjedočiti povijesnoj utakmici. Maksimir jako dugo nije uživao u takvoj utakmici i takvoj atmosferi!

U tom slučaju čini se kako nogometaše Viktorije iz Plzena zaista čeka pakao na maksimirskom stadionu.

'Mislim da je rezultat realan, ipak daje nam nadu u uzvratu. Vjerujem da ćemo uz pomoć naših navijača na stadionu Maksimiru, i uz ove igrače koji su pokazali da se mogu nositi s ovakvim ekipama, ostvariti prolaz u iduće kolo Europske lige. Igrače Viktorije u Zagrebu čeka pakao, što od naših navijača, što od nas na terenu', kazao je trener Dinama Nenad Bjelica koji je preporodio ovu momčad nakon što je zamijenio Nikolu Jurčevića na klupi.

  • +5
Bad Blue Boysi u Plzenu uoči utakmice Viktoria - Dinamo Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic / CROPIX

Na ovakvu utakmicu navijači Dinama čekaju od daleke 1970. godine, kada su 'modri' posljednji put izborili 'europsko proljeće'. No ova generacija želi otići korak dalje pa ih tako pobjeda od 1:0 ili 3:1 vodi među najboljih 16 klubova drugog po jačini klupskog natjecanja u Europi.

Oni navijači koji neće moći nabaviti svoju ulaznicu za utakmicu Dinamo Zagreb - Viktoria Plzen (21. veljače, 19.00) izravan prijenos mogu gledati na kanalu Arenasport 3.

Kako bi se atmosfera uoči uzvrata dodatno zakuhala, pobrinut će se igrači i stručni stožer Dinama koji će se u subotu u 12 sati družiti s navijačima na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Cijeli program je smišljen kako bi igrači animirali navijače uoči domaće utakmice i 'europskog proljeća' koje se čekalo jako dugo. Punih 49 godina!

Uživajte u sportskom sadržaju u HD kvaliteti slike na MAXtv-u. Aktivirajte sportski paket ili saznajte više informacija o MAXtv-u

  • +12
Viktoria Plzen - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL