iskusni Theophile

U Dinamo se vratio Francuz koji je poznat po rekordnoj plaći: Klub me kontaktirao

12.10.2023 u 14:36

Bionic
Reading

Kao što je bilo i najavljeno iskusni stoper Kevin Theophile-Catherine vratio se na Maksimir i opet će zaigrati u dresu Dinama

Čekala se službena objava iz Maksimira kako je 33-godišnji Kevin Theophile-Catherine ponovno igrač Dinama. Problemi u obrambenoj liniji prisilili su čelnike Dinama da nazovu iskusnog francuskog stopera. Od njegova zadnjeg nastupa za Dinamo prošla su četiri i pol mjeseca, a kako se doznaje potpisao je ugovor do kraja aktualne sezone.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Klub je objavio priošćenje kako će Theophile-Catherine do zimske stanke konkurirati za prvenstvena i kup natjecanja, dok bi u europskim dvobojima stekao pravo nastupa tek na proljeće prođe li Dinamo u nokaut fazu Konferencijske lige.

Podsjetimo, na kraju prošle sezone istekao mu je ugovor s Dinamom, u međuvremenu je individualno trenirao u Zagrebu, a sad verificirao i povratak u maksimirski klub. U plavom je dresu proveo punih pet sezona, u svakoj je dohvatio naslov prvaka i u svakoj je sudjelovao u grupnoj fazi Uefinih natjecanja.

Tome je pridodao pokal pobjednika Kupa i dva Superkupa, a na europskoj sceni dvaput je igrao u Ligi prvaka, triput u Europa ligi u kojoj je sva tri puta dočekao i proljetni dio natjecanja pri čemu posebno svijetli plasman u četvrtfinale 2021. Opus je zaključio sa 153 odigrane službene utakmice.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Uz Dominika Livakovića i trostrukog strijelca Mislava Oršića bio je u temeljima veličanstvenog preokreta i povijesne pobjede protiv Tottenhama s 3:0 za plasman u četvrtfinale Europa lige.

'Drago mi je da sam ponovno u svom Dinamu. Klub me kontaktirao i sretan sam što mogu pomoći. Veselim se povratku na teren i jedva čekam da nastavim tamo gdje sam stao. Za ovaj klub me vežu snažne emocije, ovdje sam proveo prekrasne godine i nadam se da ću moći pridonijeti novim uspjesima', izjavio je Theophile po potpisu novog ugovora s Dinamom.

Kako se neslužbeno doznaje Dinamo mu je ponudio plaću od 20 tisuća eura mjesečno što je puno manje nego je imao u svom prvom mandatu u Modrima. Jedno vrijeme se pisalo kako je upravo Theophile-Catherine bio igrač s najvećom godišnjom plaćom u Dinamu od čak 900 tisuća eura.

  • +24
Dinamo - Istra 1961, SuperSport HNL, 8.10.2023. Izvor: Cropix / Autor: Ronald Gorsic
Standings provided by Sofascore