arteta trlja ruke

U Arsenalu se ne pita za novac; samo na Portugalca potrošeno 40 milijuna eura, a još 110 milijuna eura spremno za dva spektakularna pojačanja

22.06.2022 u 15:05

Bionic
Reading

Engleski nogometni prvoligaš Arsenal objavio je kako je angažirao portugalskog ofenizvnog veznjaka Fabija Vieiru (22), dosadašnjeg člana Porta, s kojim je potpisao 'višegodišnji ugovor'

Iz Porta su objavili kako je Arsenal pristao platiti 35 milijuna eura odštete za Vieiru uz mogućih dodatnih pet milijuna ovisno o njegovim nastupima u novoj sredini.

'Fabio je vrlo kreativan igrač koji će nam donijeti nove mogućnosti u napadačkom dijelu igre', kazao je menadžer Arsenala Mikel Arteta.

Vieira je treće novo ime u sastavu Arsenala za novu sezonu, nakon brazilskog napadača Marquinhosa i američkog vratara Matta Turnera.

No, ovdje ne prestaju dolasci na Emirates. Engleski mediji pišu da je Arsenal blizu potpisa Gabriela Jesusa iz Manchester Cityja i to po cijeni od 50 milijuna eura, a blizu dogovora je i dolazak krilnog napadača Leedsa Raphinhe, s tim da se dva kluba još uvijek trebaju dogovoriti oko uvjeta transfera.

Očekuje se da bi Leeds mogao prihvatiti ponudu od 60 milijuna eura za svog krilnog napadača, što znači da bi Topnici na ova dva pojačanja mogli potrošiti 110 milijuna eura, što uz transfer Viere daje ukupni trošak od 150 milijuna eura.