dani za pamćenje

U ovakav preokret nije vjerovao ni Ante Ćorić; sada bi jedan od najvećih Dinamovih talenata mogao reći 'tko se zadnji smije, najslađe se smije'

21.06.2022 u 08:00

Bionic
Reading

Bio je jedan od najvećih Dinamovih talenata, no zbog problema u komunkaciji s tadašnjim čelnicima kluba, u ljeto 2018. godine prihvatio je poziv Rome, donio u maksimirsku blagajnu šest milijuna eura - i ugrozio karijeru. Riječ je, naravno, o Anti Ćoriću, danas 25-godišnjaku, koji je prije nekoliko tjedana stigao s FC Zürichom do naslova švicarskog prvaka

U ljeto 2018. godine izgledalo je kao da mukama Ante Ćorića dolazi kraj. Teško je mogao naći zajednički jezik s čelnicima kluba, samim time i s trenerima. I činilo se da bi mu velika Roma mogla biti odlična prilika za dokazivanje talenta kojim je privukao pažnju i Pepa Guardiole još dok je vodio Bayern, zatim madridskog Reala...

No, u prvoj sezoni, iako je tijekom ljetnih priprema dobivao komplimente, nije dobivao priliku, a za igrača u toj dobi, to je veliki hendikep. Kako u igračkom smislu, tako i u psihološkom, jer gubi se samopouzdanje.

Ipak, nakon samo godine dana, Ćorić je odlučio sreću potražiti, kao posuđeni igrač, u španjolskoj Almeriji. I odlično mu je krenulo, ali onda su počele stizati ozljede. Koje bi ga vraćale po dva koraka unazad.

kako Almeria nije uspjela izboriti ulazak u LaLigu, tako se Ćorić vratio s posudbe, ali vrlo brzo otišao je u VVV-Venlo, no ni u Nizozemskoj mu nije bilo bajno, pa je nekoliko mjeseci proveo u ljubljanskoj Olimpiji.

Prošlog ljeta očito je našao ligu po mjeri, jer u FC Zürichu je odigrao 23 utakmice, sudjelovao u osvajanju naslova prvaka, ali i natjerao trenera Rome Josea Mourinha da razmisli o svom potezu. Naime, slavni ga je Portugalac prošlog ljeta prekrižio prije nego ga je imao i prilike upoznati, a kamoli vidjeti na treninzima.

Čak je nedavno Ćorić rekao kako ni ovog ljeta nije u Mourinhovim planovima, te da je spreman ostati u Zürichu. A sada je najednom stigla odluka da se pojavi na početku priprema. S Romom. I Joseom Mourinhom.

Očito je došlo do velikog preokreta, a na kojeg je svojim igrama utjecao naš, još uvijek dovoljno mladi nogometaš, kojem bi napokon moglo 'zasjati sunce'. Baš kao što je bilo i ove subote, kada je oženio Saru Prengu i dobio dodatnu dozu mira.