KRAJ POLUSEZONE

Tvrd orah na Poljudu, Tudor važe napadačke opcije

13.12.2014 u 11:10

Bionic
Reading

Vratila se prošlu nedjelju publika na Poljud, a s njom i pobjeda Hajduka. Na kraju je u gradskom derbiju bilo minimalnih 2:1, ali prema zbivanjima na terenu moglo je bez problema biti 4-5 razlike. Bila je to jedna od boljih predstava Hajduka ove sezone. Od samog početka su nametnuli visoki presing i redali opasni situacije pred golom suparnika. Split je praktički imao samo jedan udarac prema golu iz daljine i taj jedan je završio u mreži Kalinića, a sada na Poljud dolazi Istra

'Nastojat ćemo odigrati dobru utakmicu i doći do pobjede. S druge strane će biti uvijek neugodna Istra koja igra prepoznatljivi bunker. Na nama je da budemo strpljivi, okomiti i konkretni. Po mogućnosti da zabijemo što prije gol kako bi bilo lakše u nastavku,' rekao je Hajdukov trener Tudor te pohvalio gostujućeg napadača Radonjića:

'On je dobar, ali tu ima još nekoliko pojedinaca koji su u stanju odigrati kontru i napraviti višak na malom prostoru.'

Hajduku nedostaje nekoliko igrača, no svi oni koji su igrali protiv Splita bi trebali biti spremni i danas. Mala zadrška postoji tek kod nastupa Kouassija koji je dobio udarac u gležanj. Ne bude li on mogao, opcija je Jozinović, pa čak i mladi Vlašić kojeg je Tudor u kadetskim danima vidio na poziciji lijevog krila.

Kako i gdje gledati MAXtv Prvu ligu?

Sve utakmice MAXtv Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport), a prijenosi će biti dostupni i putem PPV i MAXtv To Go usluge te na pay per view online servisu match.tportal.hr.
Članovi communityja Tribina.hr imat će prilike prijenose utakmica pratiti u sklopu tog community portala. Više informacija potražite OVDJE.


Sigurno je kako se nakon odrađenih kartona u momčad vraća Maloča koji bi tako trebao zauzeti poziciju centralnog braniča. Bradarić se tako pomiče na poziciju zadnjeg veznog što je protiv Splita igrao Vuković. Dvojba je još i hoće li u napadu krenuti Milevskij. Ukrajinac je i protiv Splita u nekoliko navrata pokazao da je svijet za sebe gledajući igračke kvalitete. Uspije li se kvalitetno fizički pripremiti za proljeće, mogli bi u MAXtv Prvoj ligi gledati jednog od najboljih igrača ikada...

Istra je u posljednjih pet kola osvojila tek dva boda. Ne mogu se pohvaliti nekom bajnom igrom, pa će im ova zimska pauza više nego dobro doći. U zadnjem kolu su izgubili od Zagreba, bez postignutog pogotka.

'Atmosfera nije idealna, ali nije ni tako loša kako netko misli. Vjerujem da moji igrači mogu na Poljudu do pozitivnog rezultata bez obzira što je Hajduk u bitno boljoj situaciji,' rekao je Pamić, pa zatim nastavio oko sastava i taktike:

'Imam još dvojbe koje mi nameće stoper Graf. Ima problema s leđima iako je izrazio želju da igra. Znamo kako Hajduk igra, okomito i brzo prema završnici. Napadaju kao osice i ključno je da budemo koncentrirani. No, baš u tome nismo bili bajni...'

Loše vijesti za goste su brojni izostanci. Zbog ozljeda nema Tomića, Pamića i Franjića, a kartonirani su Woon i Pavlović. Kako je u međuvremenu raskinutu ugovor s Horvatom, vidljivo je kako im nedostaju dva desna i lijeva beka. Srećom po njih, i Obšivač i Heister su znali igrati na tim pozicijama pa će zakrpati privremeno rupu.

Nevezano za ovu utakmicu, dobra vijest za Istru je kako Radonjić i Pamić ostaju na posudbi iz Dinama do kraja sezone.