debakl 'vatrenih'

Razočarani Zlatko Dalić nakon teškog poraza nije skrivao nezadovoljstvo: Bili smo jako loši, na kraju smo i dobro prošli...

05.09.2020 u 23:23

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija je teškim porazom 4:1 od Portugala u Portu započela svoj nastup u Ligi nacija. Izbornik Zlatko Dalić morat će odgovoriti na mnoga neugodna pitanja nakon ovog debakla

'Bili smo jako loši, bez energije, agresivnosti i duela. Još je dobro prošlo na kraju jer je bilo premalo trke i agresije. Ovaj poraz će nas zaboljeti jer nije lako ovako izgubiti', rekao je nakon ovog teškog poraza hrvatski izbornik Zlatko Dalić.

'Jako smo loše otvorili utakmicu. Htjeli smo stati u čvrsti blok i brzo se otvarati, ali nismo uspjeli. Gubili smo lopte kad smo se otvarali i oni su nam stvarali šanse. U prekidima smo bili užasni, ali što je tu je, idemo dalje', dodao je Dalić koji je na ovoj utakmici dao priliku mlađim igračima, ali su nas Portugalci u potpunosti nadigrali.

'Mi smo znali kako igra Portugal, da rade puno rotacija u veznom redu, da se ubacuju pred gol, ali mi nismo bili na nivou da ih spriječimo u tome. Portugal ima sjajnu momčad i mislim da ima veliku šansu napraviti dobar rezultat u ovom natjecanju, ali danas je problem bio što smo mi bili loši. U svakom duelu smo kasnili', naglasio je Dalić kojem je ovo bio sedmi poraz u 30 utakmica na klupi Hrvatske.

Hrvatska u ovoj utakmici jednostavno nije imala raspoloženog igrača...

  • +24
Portugal - Hrvatska, nogomet, UEFA Liga nacija, 5.9.2020. Izvor: EPA / Autor: MANUEL FERNANDO ARAUJO

'Cijela momčad je podbacila. Ne želim o pojedincima. Prije utakmice sam se plašio ovog jer sam znao da smo izvan forme, ali znam da nije lako, bit će teško. Jednostavno moramo pokazati puno više želje, a mi to danas nismo radili', napomenuo je Dalić svjestan činjenice da već u utorak igramo u gostima kod aktualnih svjetskih prvaka Francuza:

'Moramo se izvući, neće biti lako, ali se moramo dignuti. Nema nam druge, moramo se popraviti', zaključio je hrvatski izbornik.