pobjeda 'tricolora'

Francuzi golom Mbappea slavili u gostima kod Šveđana, Belgija uvjerljiva protiv Danaca

05.09.2020 u 23:03

Bionic
Reading

Francuski nogometaši započeli su pobjedom nastup u Ligi nacija svladavši u Solni Švedsku 1:0, dok je Belgija pobijedila u gostima Dansku 2:0

Francuze je do pobjede odveo pogodak Kyliana Mbappea u 41. minuti, a za svjetske prvake je u zadniim trenucima susreta Griezmann promašio penal. Nije to bio uvjerljiv nastup svjetskih prvaka, kod kojih Hrvatska gostuje u utorak.

Belgijanci su potvrdili klasu slavljem u Kopenhagenu pogocima Denayera i Mertensa.

Nogometaši Engleske pobjedom su započeli nastup u Ligi nacija svladavši, uz dosta sreće, u gostima Island 1:0 golom u sudačkoj nadoknadi.

Strijelac pobjedničkog gola bio je Raheem Sterling iz penala u 91. minuti, a potom je u zadnjim trenucima dvoboja Islanđanin Bjarnarsson promašio penal za remi.

Englezi su zadnjih 18 minuta igrali s igračem manje nakon isključenja Kylea Walkera. Ovo je bila i svojevrsna osveta Engleza Islanđanima, koji su ih eliminirali s prošlog EURA.

U Ligi C Crna Gora je na krilima dvostrukog strijelca Stevana Jovetića pobijedila u gostima Cipar 2:0, a u gostima su slavili i Gruzija kod Estonije (1:0) i Luksemburg kod Azerbejdžana (2:1).