NEVJEROJATAN UČINAK

Tužni Bosanac si zaželio svjetski rekord i - 'rasturio'!

04.07.2016 u 11:40

Bionic
Reading

Na utakmici između BiH i Tajvana na kadetskom SP-u igrač Cedevite Džanan Musa srušio je rekord po broju ubačenih koševa u povijesti natjecanja

Samo dan ranije Musa i ostatak BiH selekcije duboko je patilo. Europski prvaci poraženi su u trileru od Australije i ostali bez četvrtfinala na natjecanju od kojega su očekivali puno. Mnogi se tada slome, ali Džanan Musa je pokazao da mu je 'glava na mjestu'. BiH je slavila sa 105:75, a Musa je zabio 50!

'Taj je poraz samo bio motivacija da prionemo još jače i pokažemo da smo spremni za bitku u baš svakoj utakmici. Ja sam si zaželio 50 koševa i toliko sam i zabio,' kaže za fiba.com nakon dvoboja Musa koji je najviše u povijesti natjecanja zabio za samo 27 minuta na parketu.


'Znači li mi išta ovaj rekord? Naravno, znači da smo sada korak bliže devetom mjestu koje smo si zacrtali,' nastavlja Musa koji je upisao i sedam skokova, te četiri dodavanja uz sjajan šut 18/26. Da je igrao punu utakmicu učinak bi mu vjerojatno bio - nevjerojatan.

Dosadašnji rekord sa 41 košem su držali Australac Humphries i Francuz Hoard. Musa bi sasvim sigurno više volio da je zabio dvostruko manje u nedosanjanom četvrtfinalu, ali ovakav učinak i stav prema 'nevažnoj' utakmici otkriva koliko je kompletan taj Cedevitin talent.

Musa je zabio prvih osam koševa i - nije se zaustavio...