osebujna osaka

Tužna priča nove teniske šampionke: Njezina boja kože smetala je djedu i izazvala deset godina svađe...

10.09.2018 u 12:24

Bionic
Reading

Naomi Osaka okrunila je svoju briljantnu sezonu osvajanjem US Opena i tako se popela na tron svog sporta, a ljubitelji tenisa dobili su novu osebujnu ikonu koja je čista suprotnost od Serene Williams i Marije Šarapove...

Svijet je dobio novu mladu tenisku šampionku, ali da će ova 20-godišnja Japanka osvojiti Grand Slam titulu još prošle sezone nije očekivao baš nitko, iako je na US Openu izbacila prvu tenisačicu svijeta Angelique Kerber u 1. kolu, no Njemica je tada prolazila krizu i gubila od mnogih.

  • +3
US Open, finale: Osaka - S. Williams Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Sada nakon trijumfa u New Yorku se mnogi pitaju tko je ta Naomi Osaka, a odgovori koje ljubitelji tenisa dobivaju jako su zanimljivi.

Naime, Osaka je postala prva Grand Slam pobjednica iz Japana u povijesti, a ne zna pričati japanski.

Iako je rođena u gradu Osaki, odrasla je u New Yorku i nikad nije naučila u potpunosti svoj materinji jezik, što ne čudi, jer baš u domovini njezini su doživjeli najveće neugodnosti. Razlog? Dijete je mješovitog braka te predstavlja i Haiti, domovinu svog oca.

'Kad posjetim Japan, ljudi su zbunjeni. S obzirom na moje ime, ne očekuju vidjeti crnkinju,' priznala je jednom prilikom, a ljubav njezine majke Tamaki i oca Leonarda pratila je ružna priča, jer Osakin japanski djed nije mogao podnijeti izbor svoje kćerke pa više od deset godina nisu komunicirali. Problem je bila boja kože...

Naomi ima sestru Mari s kojom igra u parovima, a iako se već tri godine drži među stotinu najboljih, njezin proboj na sam vrh bio je iznenadan i prvi se put dogodio na Indian Wellsu u ožujku, kada je osvojila veliki turnir pa zatim mucala tijekom pobjedničkog govora koji je bio blago rečeno čudan.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

'Ovo je valjda najgori pobjednički govor svih vremena,' priznala je na kraju simpatična Osaka.

Za razliku od Serene Williams koja je prisutna u mnogim sferama izvan tenisa, modnim i političkim, a nije puno dalje od toga ni Marija Šarapova, Naomi je introvertirana djevojka kojoj su strasti Pokemoni te video igrice.

No, na teniskom terenu nema milosti, čak ni prema Sereni koju smatra svojim idolom. Snažni servisi i čvrsta igra s osnovne linije čine ju izuzetno opasnom, a pokazala se u finalu US Opena potpuno hladnokrvna, jer ju nije izbacila iz takta silna drama koju je Amerikanka zajedno sa sucem donijela na teren.

Iako se praktički ispričala Sereni što ju je pobijedila, u suzama dok joj je neodgojena američka publika zviždala, Osaka ni u jednom trenutku na terenu nije razmišljala o ničemu drugome osim o osvajanju titule.

'Kad sam na terenu, drukčija sam osoba. Nisam Serenina obožavateljica. Za mene je tek jedna od protivnica. Ali kad sam ju zagrlila na mreži, opet sam se osjećala kao malo dijete,' priznala je Naomi u New Yorku.

To je pobjednički mentalitet i dokaz da i oni introvertirani mogu rušiti granice i biti na samom vrhu, jer sportska borba iz svakog od nas izvlači ono najbolje...