NOGOMETNA ATMOSFERA

Emotivni Đoković ušao u povijest pa dirnuo Amerikance: Nadao sam se da će on biti ovdje, ali...

10.09.2018 u 08:58

Bionic
Reading

Nakon što je srpski tenisač Novak Đoković treći put u karijeri osvojio US Open, što mu je ukupno 14. grand slam naslov, u emotivnoj izjavi dotakao se jednog od najvećih svih vremena

U sjajnom nedjeljnom finalu, odigranim pod krovom stadiona Arthur Ashe, Novak Đoković pobijedio je Argentinca Juana Martina del Potra 6-3, 7-6 (4), 6-3 nakon tri sata i 15 minuta borbe te je tako ispisao povijest.

S 14 grand slam naslova srpski tenisač se izjednačio s Peteom Samprasom, legendarnim Amerikancem koji je upravo u New Yorku 2002. godine osvojio svoj posljednji grand slam trofej.

Sada su ispred Đokovića samo Roger Federer s 20 te Rafael Nadal sa 17 grand slam trofeja.

'Nadao sam se da će Pete biti ovdje, ali nažalost nije. Pete, volim te, ti si moj idol', rekao je emotivni Đoković na ceremoniji dodjele pehara, čime je dirnuo većinu Amerikanaca.

Očekivano, Novak je ovaj povijesni trofej posvetio obitelji:

'Uspio sam ovo zahvaljujući voljenim osobama; djeci, supruzi, obitelji... Oni su uvijek bili tu za mene i pružali mi podršku kada je bilo najteže. Znao sam kroz što je Juan Martin prolazio kada je imao problema s ozljedama tijekom dvije, tri godine. Znate, u tim trenucima, kada se ne osjećate dobro, pokušavate nešto naučiti te iz toga izvući pouke', dodao je Đoković.

Đoković nije propustio priliku pohvaliti navijače iako mu baš i nisu bili naklonjeni:

'Ovo je bilo kao nogometna utakmica zbog navijača s jedne i druge strane. Atmosfera je bila nevjerojatna i moram reći da navijači nikada nisu prelazili granicu dozvoljenog. Svaka im čast', rekao je Đoković.

  • +8
US Open: Đoković svladao Del Potra za 14. Grand Slam naslov Izvor: Profimedia / Autor: N.N.
  • +11
Novak Đoković Izvor: Profimedia / Autor: N.N.