novak se približava

Federer mora biti zabrinut: Je li Đoković izborio priliku postati veći od njega?

10.09.2018 u 11:14

Bionic
Reading

Novak Đoković osvajanjem US Opena došao je do 14 Grand Slam titula u karijeri, a s obzirom na produženi igrački vijek tenisača, ima definitivno priliku ugroziti rekorde Rogera Federera...

Srpski 31-godišnji tenisač ponovo je najbolji na svijetu. Nakon poraza u lipnju u finalu Queensa od Marina Čilića, Đoković je napokon proigrao i osvojio Wimbledon, Cincinnati, a ove nedjelje i US Open, na kojem se do titule probio praktički bez veće muke tijekom cijelog turnira.

  • +8
US Open: Đoković svladao Del Potra za 14. Grand Slam naslov Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Bila je to 14. Grand Slam titula u karijeri s kojom se izjednačio u toj kategoriji s Peteom Samprasom, a ispred njega su tek Rafa Nadal (17) i Roger Federer (20).

Đoković je ovim uspjehom pokazao da može ponovo vladati svjetskim tenisom, a ako nastavi igrati kao u zadnjih nekoliko mjeseci ni Federerov rekord od 20 osvojenih Grand Slam titula nije siguran.

Naime, pred Novakom su još sigurno četiri sezone u kojima će moći igrati vrhunski tenis, s obzirom da se igrački vijek tenisača u posljednje vrijeme produžio. Švicarska pak 37-godišnja legenda neće još dugo prijetiti najboljima.

Ako Đoković želi u juriš na Federerove rekorde onda sljedeća sezona mora biti njegova, u kojoj bi trebao osvojiti dva ili tri Grand Slama, a zatim to ponoviti i godinu kasnije te pred kraj karijere pokušati još koji put srediti mlade od kojih se u ovom trenutku čini da ima puno veću igračku inteligenciju i ostat će im još neko vrijeme enigma u mečevima na tri dobivena seta.

Dakle, borba za najvećeg svih vremena bez sumnje se nastavlja. Nadal će svoju šansu tražiti na Roland Garrosu, Đoković na ostalim Grand Slam turnirima, a Federer očajnički treba još jednu titulu kako bi ostao siguran na vrhu...