ZVIJEZDA NA RUBU

Tužitelj objasnio zašto Karabatić mora u zatvor

23.06.2015 u 10:10

Bionic
Reading

Nikola Karabatić je i ove sezone nastavio graditi svoj status jednog od najboljih rukometaša svih vremena, ali iz Francuske mu i dalje dolaze vrlo ozbiljni signali iz istrage koja mu kontinuirano 'visi nad glavom'

Ovoga tjedna trebalo bi završiti suđenje rukometnoj braći Karabatić i 14 povezanih osoba koje se smunjiči za namještanje rezultstki nevažne utakmice u svrhu kladioničarskog dobitka prije tri godine.

Državni tužitelj u ponedjeljak je službeno zatražio da Nikoli Karabatiću bude izrečena zatvorska kazna od tri mjeseca i 30 tisuća eura globe. Odsluživanje zatvorske kazne bilo bi odgođeno do kraja profesionalne karijere, no ukoliko se tužitelj izbori za svoj prijedlog zvijezda će u zatvor morati..

'Ne, gospodine Karabatiću, neznanje Vam u ovom slučaju nije alibi. Ništa Vam nije učinjeno iza leđa,' izravno se obraćao Karabatiću tužitelj, te objasnio: 'Doslovno 99 posto velikih uplata na spornu utakmicu obavile su obitelji igrača (tada Karabatićevog kluba) Montpelliera. U više gradova, pod različitim okolnostima... Ne postoji nikakva mogućnost da se sve odigralo slučajno. Bila je to dobro organizirana prijevara i država treba naučiti lekciju svoje razmaženo sportsko dijete i ostale upletene,' upire ponovno prstom u trenutno najboljeg rukmetaša svijeta.

Karabatići i ostali igrači (Honrubia, Gajič, Bojinović i Tej) se i dalje izjašnjavaju nevinima, poriču da su na bilo koji način bili umiješani u dobitke koje su ostvarile povezane osobe. Presuda bi, smatraju francuzi, mogla doći već ovoga tjedna.

Karabatić dominira terenima, ali ima itekvkog razloga za brigu