IN MEMORIAM

Tuga u Zadru, preminuo je jedan od najvećih klupskih trenera svih vremena koji je do naslova prvaka Jugoslavije predvodio Krešu Ćosića i Pina Giergiu

17.10.2021 u 16:03

Bionic
Reading

U 88. godini života umro je Đorđo Zdrilić, bivši igrač i trener KK Zadar koji je odgojio i podučavao generacije Zadrana.

'Tužnu vijest smo primili jutros. Napustila nas je još jedna zadarska košarkaška veličina. Igračka i trenerska. Do zadnjeg dana s mislima i upitima za svoj klub. Naš Đorđo Zdrilić. Pionir zadarske košarke, koji je sa svojom obitelji dao neizmjeran doprinos u stasavanju KK Zadar i njegovom uvrštenju na košarkašku kartu Europe.

Očev put i obiteljsku tradiciju uspješno nastavlja njegov sin Alen sa jednim svijetlim primjerom kojim se grad Zadar može dičiti, Školom košarke Zadar. Tužni i ponosni na njegov životni put, izražavamo obitelji Zdrilić iskrenu sućut. Počivao u miru Božjem'. 

Ovim riječima od velikana zadarske košarke oprostio se Krešimir Butić, administrator stranice Muzej zadarske košarke, idejni začetnik projekta otvaranja košarkaškog muzeja u Zadru.

Đorđo Zdrilić je educirao i odgojio generacije Zadrana, a u povijesti će ostati zapisan kao trener koji Zadru donio dva naslova prvaka bivše Jugoslavije i to 1967. i 1968. godine.  

Đorđo Zdrilić 01.03.1933. - 17.10.2021.