TRAGIČAN KRAJ ŠAMPIONA

Tuga na Otoku; Britanci u suzama zbog omiljenog konja!

30.06.2015 u 13:31

Bionic
Reading

Iz Velike Britanije dolazi tužna vijest za ljubitelje utrka konja. Nakon teškog pada uspavan je pravi šampion Kauto Star što je jedna od glavnih vijesti na Otoku

Onaj dio Otoka koji obožava konjske utrke u suzama je, jer je svijet ostao bez jednog od najuspješnijih konja svih vremena. Kauto Star pao je kod jednog preskoka, zadobio ozljede vrata i leđne moždine i da mu se prekine patnja, uspavan je.

'Slomljena objavljujem kako je Kauto Star pretrpio ozljedu na terenu i sa srcem je donesena najbolja moguća odluka da ga se uspava', objavila je jahačica Laura Colett.

Ovo šampionsko grlo 2012. povučeno je s utrka, ali je tako u zasluženoj mirovini uživalo samo tri godine.

Kauto Star ukupno je pobijedio na 23 od 41 svoje utrke, a najviše s irskim džokejom Rubyjem Walshom (17 od 23).

'On je konj moga života. Sretan sam što sam ga imao priliku jahati. Bilo je nevjerojatno, drago mi je što sam bio dio toga i uživao sam u svakoj minuti', prije je izjavio Walsh.

Od najvažnijih pobjeda treba istaknuti dva Cheltenham Gold Cupa (2007., 2009.), pet utrka King George VI. (2006. - 2009., 2011.) te četiri utrke Betfair (200., 2007., 2009., 2011.).

Legenda...

Svom vlasniku Cliveu Smithu od nagradnih fondova donio je 2,4 milijuna funti.

'To je uistinu razočaravajuće. Stvarno tužni trenuci. Bio je veliki talent, nikada nije odustajao. Uvijek je želio pobjeđivati. S džokejom Walshom ulagao je ogroman trud na kraju utrka. Imao je srce lava, bio je prekrasan konj. Dogodio se strašan trenutak, ali nije patio', izjavio je za BBC vlasnik Smith.

Oglasio se i bivši trener Paul Nicholls koji je isto ugradio sebe u najveće pobjede Kauto Stara.

'Neka moj prijatelj počiva u miru. Bio si istinska legenda kakva se rađa jednom u životu.'