DEBAKL U ŠVEDSKOJ

Tudor i njegov Galatasaray na rubu europske katastrofe!

13.07.2017 u 23:27

Bionic
Reading

Švedski prvoligaš Ostersunds priredio je iznenađenje pobijedivši Galatasaray, kojeg vodi hrvatski stručnjak Igor Tudor, 2-0 u prvom susretu 2. pretkola Europske lige.

Za švedski sastav bila je to prva europska utakmica u povijesti i pobjeda protiv turskog velikana izazvala je oduševljenje domaćih navijača i svih u klubu.

Pobjedu domaćinu donijeli su Saman Ghoddos golom u 68. minuti, te Jamie Hopcutt pogotkom u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Ostersunds je 2015. izborio promociju u prvu švedsku ligu i u prvoj sezoni osvojio je osmo mjesto. No, briljirao je u kupu osvojivši trofej čime je prvi put u povijesti izborio Europu.

Poraz Galatasarayja u Švedskoj Autor: YouTube

'Možete si misliti koliko su igrači bili napeti i nervozni uoči utakmice. Dobili smo priliku na otvaranje natjecanja u Europi igrati protiv turskog velikana. Bio je to dvoboj Davida i Golijata,' kazao je engleski trener Graham Potter.

Premda tursko prvenstvo počinje tek sredinom kolovoza, poraz u Švedskoj izazvat će nove kritike na Tudorov račun. Za turski sastav je posljednjih 20 minuta nastupio napadač francuske nogometne reprezentacije Bafetimbi Gomis međutim, niti on nije pomogao turskom sastavu.