ŠVICARCI DEKLASIRANI

Osijeku sjajna europska pobjeda i velika prilika za prolazak dalje!

13.07.2017 u 22:38

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige Osijek je u Gradskom vrtu s 2:0 pobijedio švicarski Luzern i tako napravio velik korak prema plasmanu u sljedeću fazu natjecanja...

Momčad Zorana Zekića odigrala je još jednu sjajnu europsku utakmicu i upisala treću pobjedu u nizu. Nakon dva trijumfa protiv Santa Colome ovog četvrtka u Gradskom vrtu pao je i švicarski Luzern, a Osječani se nakon uvjerljivog trijumfa imaju pravo nadati prolasku dalje u uzvratu.

>> Trener Osijeka oduševljen: Ovo je bilo izvanredno!

  • +3
Europska liga, 2. pretkolo: Osijek - Luzern Izvor: Pixsell / Autor: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Pred oduševljenim domaćim navijačima Osijek je odigrao vrlo dobru utakmicu u kojoj je dominirao većim dijelom susreta. Već u prvom dijelu domaći su mogli povesti, ali opasni pokušaji Ejupija i Lope nisu uspjeli svladati Omlina, da bi u posljednjim trenucima prije odmora Bočkaj iz slobodnog udarca pogodio gredu.

U drugom dijelu Švicarci su se malo otvorili i to nije prošlo nekažnjeno. Osijek je u 66. minuti poveo lukavim pogotkom Ejupija koji je glavom zabio nakon dalekometnog ubacivanja iz auta Bočkaja. U 79. minuti domaći su udvostručili prednost, zahvaljujući Grezdi koji je oduzeo loptu Rodriguezu i zabio pokraj Omlina.

Do kraja susreta u listu strijelaca mogao se upisati i Gabrijel Boban, no Osječani mogu biti vrlo zadovoljni i ovim rezultatom kojeg će braniti sljedećeg četvrtka u Švicarskoj i definitivno su sada u ulozi jasnog favorita za prolazak dalje...

Europska liga, 2. pretkolo:

Osijek - Luzern 2:0 (Ejupi 66, Grezda 79)