TRIJUMF U DUGOPOLJU

Hajduk spustio Bugare na zemlju i približio se željenoj osveti!

13.07.2017 u 22:22

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 2. pretkola Europske lige Hajduk je pobijedio u Dugopolju Levski s minimalnih 1:0, zahvaljujući pogotku Marka Futacsa iz kaznenog udarca. Time je osigurao prilično dobar rezultat uoči uzvrata u Bugarskoj...

Carrillova družina dobro je otvorila novu nogometnu sezonu. Hajduk je u Europskoj ligi morao ovog četvrtka startati protiv neugodnog Levskog iz Sofije, momčadi koja ju je u posljednjem međusobnom obračunu izbacila iz ovog natjecanja 1999. godine, ali nakon prve utakmice Splićani se imaju pravo nadati osveti, jer izborili su vrlo dobar rezultat uoči uzvrata.

>> U Hajduku uopće nisu zabrinuti, bez obzira na prijetnje Bugara

  • +3
Europska liga, 2. pretkolo: Hajduk - Levski Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

Ljubitelji nogometa u Dugopolju po iznimno vrućem vremenu imali su priliku gledati ne pretjerano kvalitetnu, ali borbenu utakmicu. Bugari su bolje otvorili susret i imali posjed lopte u svojim nogama u početnim minutama, no nisu uspjeli ozbiljno zaprijetiti Stipici. Hajduk je bio taj koji je stvorio prvu pravu priliku u 7. minuti, kada se Vlašić odlično oslobodio i pucao u suprotni kut, ali lopta je otišla pokraj gola.

Hajduk je svoj trenutak dočekao u 24. minuti. Jedna kontra koju je povukao Fran Tudor završila je prekršajem Pirgova nad Savvasom unutar kaznenog prostora, a Marko Futacs penal je smireno pretvorio u pogodak.

U drugom poluvremenu Splićani su preuzeli igru u svoje ruke, a Bugari su tek povremeno jalovo prijetili. Najveću priliku za drugi pogodak imao je Futacs u 52. minuti kad je izašao sam pred Mitreva, no nije ga uspio svladati. Bugarski golman također je zaustavio i opasne udarce Ercega te Vlašića pa se Hajduk morao zadovoljiti minimalnom pobjedom, ali bez primljenog pogotka što obećava mnogo uoči putovanja u Sofiju.

Uzvrat se već sljedećeg četvrtka igra u Bugarskoj, pred praznim tribinama.

Europska liga, 2. pretkolo:

Hajduk - Levski 1:0 (Futacs 24)