PRIPREME ZA DERBI

Tučnjava sukobljenih frakcija na sjevernoj tribini

12.07.2015 u 18:52

  • +22

BBB u koloni krenuli na stadion

Izvor: Pixsell / Autor: Borna Filić

Bionic
Reading

Ove se nedjelje od 19 sati (Arenasport 3), na maksimirskom stadionu igra najveći hrvatski derbi, između Dinama i Hajduka. A nakon nekoliko sezona mizerne posjete ovaj će, prema svim najavama, biti jedan od posjećenijih. Nažalost, iako su 'antimaćievci' upozoravali na nevejrojatan propust Dinama kao organizatora utakmice te policije, na sjevernoj su tribini ostali 'mamićevci', pa je došlo do fizičkog obračuna. Nekoliko minuta prije početka utakmice pod sjevernom tribinom došlo je do sukoba navijača i policije a policija je bacila i suzavac

Nakon što su braća Zdravko i Zoran Mamić završila u pritvoru zbog sumnji u milijunske malverzacije, Bad Blue Boysi su se nakon više od pet godina vratili na Maksimira, a derbi je izazvao i veliki odaziv Torcide. Sasvim sigurno dio navijača je stigao na utakmicu bez obzira na situaciju oko braće Mamić, željan dobrog nogometa i prave atmosfere. Na utakmicu su stigli navijači iz svih krajeva i gradova Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Austrije, Švicarske i Njemačke...

BBB su se okupili na Kvatriću i u koloni krenuli prema stadionu a u 'korteu' ih se okupilo nekoliko tisuća.

Uz povike kontra Zdravka Mamića, glavnina 'glazbenog' repertoara ipak su bile navijačke pjesme posvećene Dinamu. Naravno, sve uz budnu pratnju policije, nekoliko upaljenjih baklji ali i bez ijednog incidenta.

Ustvari, uz veliko odobravanje stanara koji su s prozora pozdravljali masu.

'Previše smo godina izgubili u ovome svemu da bi sada slavili i gledali sa strane kako se klub urušava, navijači Dinama su ostali dužni sebi i svom klubu završiti započeto. Borba za naš klub nalazi se na prekretnici i sada je vrijeme da se vidi koliko navijača ima Dinamo', bila je poruka Boysa pred utakmicu.

I dok je šetnja do stadiona protekla bez problema, ulazak na sjevernu tribinu donio je ono što je većina najavljivala - to jest sukob s Mamićevim plaćenicima, istim onima koji stoje iza pokušaja ubojstva i nekoliko naručenih prepada na 'antimamićevce'. Sve je počelo verbalnim prepucavanjima, a potom je došlo i do manjeg fizičkog okršaja.

Navijači su se gađali i stolcima, a poletjelo je i nekoliko baklji. Srećom, sukob je vrlo brzo zaustavila policija koja je razdvojila skupine i napravila tampon zonu.