PRODANO!

Tu je drhtao i Schalke, a sad su za njega dobili sitniš

27.02.2017 u 19:08

Bionic
Reading

Općina Velika je za 2,14 milijuna kuna kupila stadion nekadašnjeg prvoligaša Kamen Ingrada iz Velike...

Trebalo je čak sedam godina i trinaest javnih dražbi da bi se prodao jedan od svojedobno najljepših i najfunkcionalnijih nogometnih stadiona u Hrvatskoj. No, 'problem' je u tome što se stadion nekadašnjeg NK Kamen Ingrada nalazi u Velikoj, slavonskom mjestu od oko 6000 stanovnika na obroncima Papuka, desetak kilometara od Požege.

Početna cijena je bila tek dva milijuna kuna, što je samo tri posto tržišne vrijednosti jer je cijeli objekt procijenjen na 67 milijuna kuna! Vlado Boban, načelnik Općine Velika, na dražbi je podigao cijenu na 2,140 milijuna kuna i ona je bila konačna jer nakon toga nije ponuđena veća.

Tako će sportski objekt, barem jednim dijelom, dobiti novu namjenu. Nekada je na ovom travnjaku drhtao i veliki njemački prvoligaš Schalke, igrao je Kup Uefe (danas Europska liga) s Kamen Ingradom i kući sretan otišao remijem 0:0. No, sada će nogomet biti samo jedna od brojnih djelatnosti koje će se tamo odigravati.

'Sada ćemo konačno dobiti predivan prostor u kojeg ćemo preseli općinu iz stare i derutne zgradekoju nemamo namjeru obnavljati, možda nju pretvorimo u hotel. Na stadion ćemo preseliti sve udruge, naš NK Papuk imat će prostor za sebe, sve sportske klubove stavit ćemo pod jedan kov, a pod jednom od tribina planiramo napraviti hladnjaču za naše poljoprivrednike. Planova je jako puno, ali što je najbitnije stadion je naš', rekao je nakon dražbe Vlado Boban.

Stadion i objekti oko njega su na površini od oko 30 tisuća metara četvornih, ima 10.000 sjedećih mjesta, reflektore, teretanu, saunu... Izgradio ga je Vlado Zec, kontroverzni političar i tajkun, koji je na kraju zbog svojih ambicija i oko 700 milijuna kuna duga završio u zatoru.