držali su se pravila

Trostruki svjetski prvak Max Verstappen veće poniženje nije mogao ni zamisliti

29.12.2023 u 13:46

Bionic
Reading

Max Verstappen (26) je s obitelji i prijateljima stigao na odmor u Portugal. S tri su privatna aviona sletjeli u Algarve gdje su ih trebali dočekati automobili koje su rezervirali preko rent-a-car agencije Sixt

Trostruki je svjetski prvak Formule 1 u Portugalu je, prema navodima engleskih medija, na nekoliko dana iznajmio trkaću stazu Algarve International Circuit. Trebao je to biti aktivni odmor s obitelji i prijateljima te je zato rezervirao dvadesetak automobila koji su ih trebali čekati po dolasku u Algarve.

No, kad je Max Verstappen stigao na šalter kako bi preuzeo rezervirani Mercedes AMG GT doživio je šok. Djelatnica rent-a-car agencije ljubazno mu je objasnila da je automobil tu, ali mu ga ne smije iznajmiti!

U čemu je problem? Pa u činjenici da polica osiguranja za luksuzni Mercedes AMG GT, čija je cijena oko 250.000 eura, zahtijeva da vozač ima najmanje 30 godina, a 'nesretni' Max Verstappen ima samo 26!

I ne, nema 'popusta' ako si trostruki svjetski prvak Formule 1, u rent-a-car agenciji su se strogo držali propisa iako su odmah shvatili kako pred njima stoji Max Verstappen.

‘Naši zaposlenici u Portugalu pridržavali su se pravila koja pišu u osiguranju. Kako bi izašli u susret našem klijentu, g. Verstappenu samo dali jedan drugi vrhunski model. Međutim, ovo je slučaj u kojem smo mogli odstupiti od pravila. Ujedno se ispričavamo gospodinu Verstappenu koji u svakom trenutku kod nas može iznajmiti koji god automobil poželi.

Naravno, nemamo nikakve sumnje u njegove vozačke vještine i iskustvo sa snažnim automobilima', oglasili su se nakon 'incidenta' iz rent-a-car agencije Sixt.

Neugodna je situacija vrlo brzo riješena, a trostruki svjetski prvak Formule 1 na kraju se morao zadovoljiti s nešto slabijim modelom te je izabrao BMW serije 5.

Engleski mediji nagađaju kako su u rent-a-car agenciji vrlo vjerojatno bili zabrinuti da bi skupocjeni Mercedes AMG GT u Verstappenovim rukama mogao 'stradati' na trkaćoj stazi pa su se odlučili na ovaj 'riskantni' potez.

Realno, Mercedes AMG GT je jedna od najluksuznijih jurilica ovog proizvođača, ima 639 'konja' te do 'stotke' potegne za samo 3,2 sekunde, a maksimalna brzina mu je 315 km/h. U Formuli 1 ovaj je model prošle sezone korišten kao 'safety car' na stazi pa je možda baš zato Verstappen poželio iskušati je li 'dostojan' tog posla.