problemi na poljudu

Velika zabrinutost u Hajduku; 'bili' na mjesec dana ostaju bez važnog prvotimca

29.12.2023 u 09:52

Bionic
Reading

Lijevi bek Hajduka Ismael Diallo (26) pozvan je u reprezentaciju Obale Bjelokosti za Afrički kup nacija koji se igra od 13. siječnja do 11. veljače, a domaćin je baš Obala Bjelokosti

I baš je taj reprezentativni poziv kojeg je dobio Ismael Diallo (26) izazvao veliku zabrinutost na Poljudu. Naime, 'bili' će na punih mjesec dana ostati bez u ovom trenutku jedinog zdravog i spremnog lijevog beka!

Melnjak i Letaj izgubljeni su do kraja sezone, a Diallo je u jesenskom dijelu odigrao 14 utakmica za Hajduk i silom prilika postao nezamjenjiv u prvih 11 momčadi Mislava Karoglana.

Problem je što će zbog odlaska na Afrički kup nacija Diallo propustiti zimske pripreme, a onda i nekoliko utakmica u nastavku SuperSport HNL-a.

Izbornik Obale Jean-Louis Gasset uvrstio je Hajdukovog beka na popis od 27 igrača na koje računa u borbi za titulu prvaka Afrike. Obala Bjelokosti je smještena u grupu A s Nigerijom, Gvinejom Bissau i Ekvatorijalnom Gvinejom, a za očekivati je da će s obzirom na domaćinstvo i dobru momčad dogurati daleko.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

  • +47
Dinamo - Hajduk, SuperSport HNL, 17.12.2023. Izvor: Pixsell / Autor: Josip Regovic/PIXSELL

A Hajduk prvu utakmicu u drugom dijelu domaćeg prvenstva igra 28. siječnja na Poljudu protiv Rijeke u 20. kolu SuperSport HNL-a. Tu bi utakmicu Diallo ionako propustio jer mora odraditi pauzu zbog akumulirana tri žuta kartona.

Problem je to što će Diallo, prođe li Obala Bjelokosti na Afričkom kupu nacija u borbu za sam trofej, propustiti i susrete s Osijekom i Slaven Belupom. U redove 'bilih' bi se mogao vratiti tek u 23. kolu (17. veljače) kad gostuju kod Rudeša.

U mešuvremenu Karoglan mora pronaći zamjenu jer na poziciji lijevog beka ima tek Šimuna Hrgovića (19) koji je za Hajduk odigrao tek 14 minuta ove sezone...

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Dinamo - Hajduk 0:0, sažetak 17.12.2023. Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel MAXSport
Standings provided by Sofascore