'masna' zarada

Dinamo će već ove zime otkupiti Japanca, ali samo zato da bi ga odmah prodao

28.12.2023 u 13:02

Bionic
Reading

Takuro Kaneko (26) doslovno je preko noći postao 'vruća roba' na nogometnom tržištu. Dinamov Japanac se dugo tražio, a onda je eksplodirao u završnici jesenskog dijela sezone i postao jedan od nezamjenjivih u redovima 'modrih'

Trebalo je nešto vremena da se Takuro Kaneko (26) prilagodi europskom nogometu, a u Dinamu su ga - srećom - odlučili čekati. I nisu pogriješili jer je Taneko proigrao i dokazao da je pravo pojačanje.

U završnici jesenskog dijela sezone Kaneko se prometnuo u najboljeg igrača Dinama, sjajno je pokrio desnu stranu terena te je odigrao ukupno 18 utakmica u kojima je zabio tri gola uz još šest asistencija.

No, Kaneko je u Dinamo stigao ovog ljeta na jednogodišnju posudbu koju su 'modri' platili 400.000 eura uz mogući otkup ugovora. 'Modri' Kaneka mogu od Sappora otkupiti za 1.1 milijun eura, a japansko izdanje portala Goal.com tvrdi kako će se to i dogoditi već ovih dana!

Japanci tvrde da se Dinamo želi što prije osigurati i imati Kaneka pod čvrstim ugovorom kako bi ga mogao - prodati!

Naime, navodno je za Takura Kaneka vrlo konkretan interes iskazao njemački Freiburg koji Dinamovog Japanca želi 'upariti' sa svojim Japancem. Za Freiburg od prošle sezone igra desno krilo Ristu Doan (25), standardni japanski reprezentativac.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Prema nekim neslužbenim informacijama Freiburg je već kontaktirao Dinamo te je spreman za Kaneka platiti čak šest milijuna eura odštete uz još dva milijuna eura u bonusima! Da, fantastična je to ponuda ako se zna da će Dinamo ukupno za Kaneka platiti milijun i pol eura!

Sad je samo pitanje što će u Dinamu odlučiti. Kaneko je u ovom trenutku 'vruća roba' na nogometnom tržištu i 'modri' u vrlo kratkom vremenu njegovom prodajom mogu zaraditi konkretan novac. No, u isto je vrijeme Kaneko i potencijal čija će cijena, ako nastavi s ovakvim igrama, sigurno još porasti pa bi i ukupna zarada 'modrih' bila još i veća.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Hoće li se na Maksimiru odlučiti na čekanje ili će Japanca transferirati u Bundesligu? Puno toga će biti jasnije vrlo brzo jer zimski prijelazni rok službeno počinje s prvim danom 2024. godine.

  • +38
Dinamo - Ballkani Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL
Standings provided by Sofascore