Laureus 2022.

Trostruka olimpijska prvakinja Thompson-Herah i F1 prvak Verstappen osvojili prestižne nagrade, a priznanje su dobili i nogometaši Italije

25.04.2022 u 08:37

Bionic
Reading

Svjetski prvak u formuli 1 Nizozemac Max Verstappen i jamajčanska sprinterica Elaine Thompson-Herah dobitnici su godišnje sportske nagrade Laureus za najbolje sportaše u 2021. godini

Vozač Red Bulla, koji je prošle godine prvi put osvojio naslov prvaka Formule 1 i olimpijska prvakinja na 100, 200 i 4x100 metara nagrađeni su virtualnoj svečanosti u Sevilli. Nagrada za najbolju reprezentaciju pripala je talijanskim nogometašima, pobjednicima Europskog prvenstva, a najveći iskorak godine bio je uspjeh britanske tenisačice Emme Raducanu na US Openu.

Nagradu za povratak godine dobila je skajterica Sky Brown, koja je nakon loma lubanje osvojila broncu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Sportska ikona godine je umirovljeni vozač Moto GP prvenstva, legendarni Talijan Valentino Rossi, dok je nagradu za poseban uspjeh na terenu dobio nogometaš Bayerna, Poljak Robert Lewandowski.

Nagrada za životno djelo pripala je igraču američkog nogometa, slavnom quarterbacku Tomu Bradyju.

Nagrade dodjeljuje Zaklada Laureus Sport for Good, globalna organizacija uključena u više od 150 dobrotvornih projekata, a nagrade se smatraju vrlo prestižnim i često se nazivaju sportskim ekvivalentom 'Oskara'.

Goran Ivanišević je 2002. dobio nagradu za povratnika godine, a Janica Kostelić je 2006. bila najbolja sportašica.