Transfer dobio potvrdu

Trener Uniteda potvrdio Mandžukićev dolazak: Sve je već dogovoreno, čeka se samo službeni prijelazni rok

19.10.2019 u 10:25

Bionic
Reading

Mario Mandžukić će na zimu postati prvi Hrvat u Manchester Unitedu

Manchester United je strašno loše otvorio novu sezonu i nakon osam odigranih kola imaju samo devet bodova i jednako toliko postignutih golova. Ljetos su na tri pojačanja potrošili 145 milijuna eura, ali to nije bilo dovoljno da ostanu konkurentni pa će na zimu morati krenuti po prinove.

Prvi na toj zimskoj listi je naš Mario Mandžukić koji bi trebao koštati oko 10 milijuna eura što savršeno odgovara Unitedu. O zimskom prijelaznom roku trener Ole Gunnar Solskjaer je za Sky Sport rekao kako će biti prometan.

'Novac za pojačanja je spreman i intenzivno radimo na dovođenju igrača koje trebamo. Zimski prijelazni rok je težak i specifičan, no ako se na tržištu nađu igrači koji su nam potrebni i možemo ih priuštiti, nećemo oklijevati da ih dovedemo', rekao je Solskjaer kojeg su novinari upitali dovodi li konkretno Marija Mandžukića, na što je odgovorio:

'Želimo dovesti iskusne igrače koji će pomoći mlađima da rastu i razvijaju se, ali ne namjeravam kupovati pojačanja s velikim plaćama jer uvjerili smo se da oni nisu igrači na kojima se gradi budućnosti', diplomatski je odgovorio trener Uniteda koji je u odgovoru zapravo opisao baš donedavnog hrvatskog reprezentativca.

Mandžukić sa svojih 34 godine i brojnim velikim klubovima koje je prošao itekako ide u kategoriju iskusnih, a u Juventusu ga plaćaju 4,5 milijuna eura godišnje što je za United prava sitnica. Primjera radi, Alexis Sanchez je toliko zarađivao za šest tjedana. Engleski mediji pišu i kako je već sve dogovoreno i samo se čeka zimski prijelazni rok kako bi Mandžo mogao postati prvi Hrvat u Unitedu.