pojačanje Celte Vigo

Trener španjolskog prvoligaša objasnio zašto su oteli Bradarića Hajduku; ovaj transfer mnoge je iznenadio

24.01.2020 u 08:38

Bionic
Reading

Španjolski prvoligaš Celta Vigo dovela je u petak 27-godišnjeg hrvatskog veznog nogometaša Filipa Bradarića, a njen trener se nada da će bivši igrač Hajduka pružiti ono što nedostaje njegovoj momčadi

'On je internacionalac s puno iskustva. Igrao je u Italiji i nekoliko godina u Rijeci, s kojom je bio prvak Hrvatske. Nadam se da će nam doprinijeti stvarima koje sada nemamo', rekao je trener Óscar García na konferenciji za medije u četvrtak navečer nakon što je Celta ispala u 1/16 finala kupa od drugoligaša Mirandésa s 1:2.

Bradarić bi u petak trebao proći liječničko testiranje i potpisati ugovor sa Celtom a onda se predstaviti novoj publici.

Povremeni hrvatski reprezentativac napustio je u četvrtak Hajduk te došao na šestomjesečnu posudbu u lučki grad Vigo, u sjevernoj pokrajini Galiciji. Transfer je to koji je mnoge iznenadio jer novom treneru Tudoru otišao je jako važan igrač...

Inače, Bradarić je igrač talijanskog Cagliarija koji je bio na jednogodišnjoj posudbi u Hajduku.

'Filip Bradarić rano jutros napustio je pripremnu bazu Bijelih u turskom Beleku odakle je poletio za španjolski Vigo gdje bi u popodnevnim satima trebao potpisati za Celtu', izvijestio je Hajduk u četvrtak na svojoj internetskoj stranici.

Bradarić je u srijedu navečer odradio posljednji trening s Bijelima te se na večeri oprostio od suigrača i stručnog stožera.

'Čast mi je bila biti dio ove momčadi u proteklih pet mjeseci, imali smo svoje uspone i padove, ali znam da vi možete još bolje i uvjeren sam da ćete ostvariti svoje ciljeve. Znam to jer sam zajedno s vama prošao ove pripreme, vidio sam koliko dobro svi radite i kakvu želju za pobjedama imate uoči nastavka sezone', navedene su Bradarićeve riječi na stranici Hajduka.

'Uvjeren sam da će model igre kojem teže trener Igor Tudor i njegovi suradnici Hajduku donijeti puno dobrih stvari. Isto tako, drago mi je što sam nakon povratka vidio koliko je klub narastao i organizacijski napredovao, zaista se vidi velika razlika između ovog Hajduka i onog iz kojeg sam prvi put otišao prije nekoliko godina. Svima skupa vam želim puno sreće i uspjeha u budućnosti, a ja ću uvijek biti vaš najveći navijač', zaključio je Bradarić.

Talijanski Cagliari je prekinuo posudbu u Hajduku kako bi ga posudio Celti u zamjenu za 500.000 eura, a na kraju sezone će španjolski klub moći otkupiti njegov ugovor, izvijestile su u srijedu lokalne novine Faro de Vigo sa sjedištem u Vigu.

Celta Vigo se nalazi u zoni ispadanja u prvoj španjolskoj ligi, na 18. mjestu među 20 klubova. Bradarić će ondje zamijenio 25-godišnjeg slovačkog reprezentativca Stanislava Lobotku koji je prije tjedan dana prešao u Napoli za oko 20 milijuna eura.

Ove sezone je za drugoplasirani Hajduk odigrao deset utakmica i dva puta asistirao. Za Hrvatsku ima šest nastupa i srebrnu medalju sa Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine. Bradarić bi mogao debitirati za Celtu u nedjelju na domaćem terenu protiv Eibara.

On će biti peti hrvatski nogometaš u povijesti Celte Vigo. Prije njega su svijetloplavi dres nosili stoper Goran Jurić (1991.-1993.), vezni Stjepan Andrijašević (1993.-1994.), vezni Zvonimir Boban (2001.-2002.) i lijevi bočni Danijel Pranjić (siječanj 2013.-lipanj 2013.)

  • +16
Nogometaši Hajduka odradili prvi trening pod vodstvom novog trenera Igora Tudora Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL