NEMA BESPLATNO

Trener Ronald Koeman nije korektan prema osiromašenoj Barceloni; ima dvije velike novogodišnje želje, ali da se to ostvari treba se previše toga posložiti

19.11.2020 u 20:07

Bionic
Reading

Trener Ronald Koeman ima dvije novogodišnje želje koje su ostvarive samo u slučaju da Barcelona proda četvoricu igrača, jer bez toga nema financijsku snagu za transfere zbog slabijih prihoda što je uzrokovala pandemija koronavirusa

Navijači Barcelone sa strahom prate situaciju na Camp Nou. Nitko ni ne taji kako je klub u velikim problemima zbog manjka novca u blagajni.

Zbog koronavirusa španjolski velikan imao je manje prihode prošle sezone za čak 300 milijuna eura, a kako se situacija ne popravlja te i dalje nema gledatelja na stadionima pred privremenom upravom su teški razgovori s igračima oko smanjenja njihovih primanja, jer tu troškove moraju smanjiti za čak 190 milijuna eura što baš ne izgleda izvedivo.

Uglavnom, Victor Font, prvi favorit u izborima za predsjednika Barcelone, odbacio je mogućnost kupnje Neymara te je tako samo potvrdio loše financijsko stanje, no trenera Ronalda Koemana kao da ne zanima što je klub u dugovima i nema novca.

Tako nizozemski stručnjak želi da mu klub u siječanjskom roku dovede napadača Memphisa Depayja (Lyon) i braniča Erica Garciju (Manchester City). Njima dvojici ugovori sa sadašnjim poslodavcima istječu u ljeto i tada mogu doći na Camp Nou besplatno, ali Koeman je nestrpljiv, smatra da mu momčad sada nije dovoljno konkurentna da se upusti u borbu za trofeje i traži ih već u zimu što znači da bi Barcelona trebala isplatiti i neku odštetu.

Barcelona - Betis, 2020/21. Izvor: EPA / Autor: ALEJANDRO GARCIA

Pozitivan rasplet za Koemana može se dogoditi samo u slučaju da sve zvijezde pristanu na manja godišnja primanja, ali i da zarade prodajama Samuela Umtitija, Junior Firpoa, Martina Braithwaitea i Matheusa Fernandesa što u ovo vrijeme štednje, kada klubovi imaju značajan pad prihoda, nije previše realno.