muke po 'kraljevima'

U madridskom Realu hvataju se za glavu; dva itekako važna igrača s reprezentativnih okupljanja dolaze ozlijeđena

18.11.2020 u 13:57

Bionic
Reading

Madridski Real muku muči u španjolskom prvenstvu, jer nikako da uđe u neku dužu pobjedničku seriju. Prvo im se ispriječi Cadiz, potom i Valencia, pa 'kraljevi' s utakmicom manje imaju i zaostatak od četiri boda za vodećim Real Sociedadom

Madridski Real u novu je sezonu ušao odlučan obraniti naslov španjolskog prvaka, ali i popraviti dojam iz Lige prvaka prošle sezone.

No, za razliku od prijašnjih ljeta, ovoga su odlučili ne kupovati nove igrače, što bi se mogao pokazati kao veliki problem za ambicije 'kraljevskog kluba'.

Naime, Zinedine Zidane iz tjedna u tjedan suočava se s ozljedama igrača, a igrački kadar više nije toliko širok, odnosno pun kvalitetnih rješenja.

Najnoviji na listi ozlijeđenih je kapetan Sergio Ramos, koji je nastradao u utakmici protiv Njemačke, zbog čega je u 43. minuti dvoboja izašao s travnjaka.

No, tu nije kraj mukama Reala, jer šepajući s terena otišao je i Raphael Varane, koji je igrao za Francusku u okršaju protiv Švedske.

Već neko vrijeme francuski trener ne može računati na Danija Carvajala, Nacha i Alvara Odriozolu, a u posljednjoj utakmici prije reprezentativne stanke protiv Valencije ozlijedio se Federico Valverde.

Dodatni problem za Real je što se od koronavirusa još uvijek oporavljaju Eder Militao, Casemiro i Eden Hazard.

Svi ti izostanci, a pitanje je koliko će dugo trajati, Zidaneu stvaraju velike probleme, jer već ove subote Real čeka važan ogled protiv Villarreala, te sljedeće srijede protiv milanskog Intera u Ligi prvaka.

  • +11
FC Valencia - Real Madrid, 8.11.2020. Izvor: EPA / Autor: Kai Foersterling