NIKAD NIJE DOBRO

Trener plaćao klubu grijanje, pa dobio otkaz

19.09.2011 u 20:47

Bionic
Reading

Bivši engleski nogometni reprezentativac, 55-godišnji Peter Reid, dobio je otkaz u engleskom četvrtoligašu Plymouthu, kojem je pomagao rješavati i finacijske dubioze tijekom svog mandata

Peter Reid, koji je kao igrač prikupio 13 nastupa za englesku nogometnu reprezentaciju, vodio je kao menadžer i poznate engleske klubove kao što su Manchester City, Sunderland ili Leeds United. Bio je nakratko i izbornik engleske U-21 reprezentacije, a od rujna 2008. do rujna 2009. godine obnašao je dužnost izbornika seniorske reprezentacije Tajlanda.

U lipnju prošle godine pristupio je Plymouthu, klubu koji je prije samo dvije godine igrao u drugom razredu engleskog nogometa, te je planirao obnoviti svoj stadion u sklupu engleske u konačnici neuspješne kandidature za organizaciju Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Klub je nakon toga dva puta zaredom ispadao u niži rang natjecanja, te je zbog gubitaka stigao na rub stečaja. Upravo mu je Reid financijski pomogao da se održi na životu.

Reid je dobio zadatak uvjeriti nogometaše da ne štrajkaju dok nisu primali svoje pune plaće. Čak je stavio i svoju medalju za plasman u finale FA Cupa s Evertonom 1986. godine na aukciju, kako bi prikupio sredstva kojima bi se podmirila potraživanja igrača. Prošle zime je iz svog džepa platio račun za grijanje, kako se osoblje kluba na stadionu Home Park, kapaciteta 18.000 gledatelja, ne bi smrzavalo bez grijanja!

Sve to ipak nije bilo dovoljno da izbjegne otkaz, kojeg je dobio jer je u devet kola prvenstva u četvrtoj ligi njegova momčad osvojila samo jedan bod, te je čvrsto na začelju ljestvice.

Predsjednik kluba Peter Risdale zahvalio se Reidu što je 'u turbulentnom razdoblju pomogao klubu da preživi', ali mu je dao otkaz nakon 15 mjeseci rada 'kako bismo sami sebi pružili šansu da ipak još jednom ne preselimo u niži rang natjecanja'.

Ujedno je Risdale obećao da će Reidu 'vratiti sve dugove, te ispuniti ugovornu obvezu prema njemu'.