razlog je BiH zvijezda

Trener i predsjednik Reala ovakvom odgovoru iz Juventusa, nakon nemoralne ponude, nisu se nadali

14.08.2018 u 12:35

Bionic
Reading

Prema pisanju španjolskih medija trener Real Madrida Julen Lopetegui zatražio je od predsjednika kluba Florentina Pereza nekoliko pojačanja. Na popisu je već neko vrijeme i zvijezda Juventusa Miralem Pjanić, ali zasad ništa od posla

Nakon što je Real Madrid ostao bez najboljeg igrača Cristiana Ronalda, koji potpisao za Juventus, krenula je potraga za igračem koji bi ga mogao nadomjestiti. Od prije je poznato kako je Perezova najveća želja reprezentativac Belgije Eden Hazard, ali iz engleskog kluba Chelsea već su nekoliko puta poslali poruku kako 'neće pustiti svoju zvijezdu u kraljevski klub'.

Također se doznaje kako su Lopetegui i Perez prije nekoliko dana imali sastanak vezan uz potencijalna nova pojačanja i zajednički su stigli do zaključka kako žele dovesti tri igrača, stopera, veznjaka i napadača. Nakon što su doveli golmana Thibaouta Courtoisa te Viniciusa Juniora i Alvara Odriozolu sada žele i jednog posebnog veznjaka.

Kada su veznjaci u pitanju visoko na listi želja nalazi se 28-godišnji bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić. No, kako piše sportski list Tuttosport Juventus je odbio ponudu Reala 'tešku' 60 milijuna eura što su mnogi navijači smatrali nemoralnom ponudom. Nema sumnje kako se takvom odgovoru iz Juventusa nisu se nadali...

Očito su tim potezom, koji su talijanski novinari nazvali 'Pljuskom Realu', dali do znanja čelnicima kraljevskog kluba kako na Pjanića dugoročno računaju. Uostalom, od prije je poznato kako je Pjanić je bio želja Barcelone, ali je cijena od 80 milijuna eura – koliko je tražio Juventus – bila previsoka. Kako je krenulo nije nemoguće da upravo toliko za Pjanića ponudi Real u danima koji slijede.

Iz Juvea su poručili Realu kako nemaju namjeru pustiti Pjanića za manje od 100 milijuna eura. Talijanski prvak planira ponuditi Pjaniću produženje ugovora za još dvije godine, odnosno do ljeta 2023., te veću plaću. Umjesto sadašnjih 4,5 milijuna eura po sezoni nude mu 6,5 milijuna.

Bosanskohercegovački reprezentativac profesionalnu karijeru počeo je u Francuskoj, prvo u Metzu, a potom je prešao u Lyon. U ljeto 2011. stigao je u Romu, a 2016. prelazi u Juventus, koji je za njega platio 32 milijuna eura odštete.

Do kraja prelaznog roka ostalo je nešto manje od tri tjedna i sigurno je kako će čelnici Real Madrida morati potrošiti nešto više novaca nego su planirali. Uostalom, novi trener Lopetegui jasno je poručio predsjedniku Perezu 'kako će biti konkurentni u svim natjecanjima samo ako dovedu tri zvučna pojačanja.'

U svakom slučaju sve je manje vremena da se Luki Modriću i društvu dovedu pojačanja. Nakon što je završila sapunica oko Modrića, o kojem se pisalo kako navodno želi u Inter, sada je barem što se tiče odlazaka – mirno.

  • +8
Cristiano Ronaldo s obitelji Izvor: Profimedia / Autor: N.N.