supersport hrvatski nogometni kup

Trener Hajduka otkrio tko sve sutra neće igrati protiv Dinama: Livaja? Vidjet ćemo...

02.04.2024 u 11:34

Bionic
Reading

Nogometaši Hajduka sutra (srijeda, 3. travnja, 19 sati, MAXSport1, MAXtv) na Poljudu u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa dočekuju Dinamo. Drugi je to derbi 'bilih' i 'modrih' u samo četiri dana, nakon što je Dinamo u subotu u 28. kolu SuperSport HNL-a slavio 1:0. Novi je obračun najavio trener Hajduka Mislav Karoglan

Dinamo je u subotu u 28. kolu SuperSport HNL-a na Poljudu slavio 1:0, a već sutra (srijeda, 3. travnja, 19 sati, MAXSport1, MAXtv) će Hajduk i Dinamo ponovno igrati na Poljudu, sad u polufinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog Kupa.

Novi obračun najavio je trener Hajduka Mislav Karoglan.

Subotnji poraz u derbiju pokvario je Uskrs na Poljudu. Kako je Karoglan proveo Uskrs?

'Kako ću ga provest... Nije bio najbolji, misli su lutale, ali se velik praznik mora ispoštovat', kazao je trener Hajduka uoči sutrašnjeg novog obračuna s Dinamom te otkrio kako će pripremiti momčad nakon poraza:

'Imali smo kratak sastanak i dobar trening jučer. Nisu momci bili toliko razočarani, smatraju da su zaslužili više, i da rezultat bude bolji.'

Jeste li vježbali penale? Možda da Perišić puca penal?

'Penale možeš vježbati, ali utakmica nosi posebni psihološki moment. Perišić, gledamo iz dana u dan i zajedno donosimo odluke', kaže Karoglan koji ponovno ima velikih problema s ozljedama, a svi su pogotovo zabrinuti zbog stanja s Livajom:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Melnjak i Žaper su out, Uremović i Livaja su upitni. Kostur momčadi koji je cijelo vrijeme out i to se vidi. To je kao Dinamu Petković ili Rijeci Selahi. Uremović je za mene ponajbolji u ligi, isto i Melnjak. Livaja i Kalinić su bili planirani da igraju zajedno pa nisu uspjeli. To je peh. I ovu utakmicu ćemo biti bez dobrog dijela nositelja igre. Za stopere... Vidjet ćemo što je raspoloživo. Ako je Uremović zdrav, onda je pitanje na mjestu.'

U derbijima inače ima malo šansi, očekuje li Karoglan nešto drugačiju utakmicu sutra, možda nešto opušteniji Dinamo nakon pobjede?

'Bolje ne stvoriti šansu i zabiti gol, nego imati pet šansi i sve promašiti. Nismo odustali od prvenstva, smatram da dio imperativa za prvenstvo još stoji', kaže Karoglan te otkriva što se događa s Brekalom:

'Imat će sutra svoju minutažu. Bila je procjena da nije na 100 posto nakon Zrinjskog. On će potvrditi svoju klasu, u prošlom derbiju mu je falio određen postotak, i on sam to zna.'

Pouke nakon derbija?

'Imali smo svoje šanse, ali moramo biti hrabriji u završnici, moramo zabiti... Najvažniji je prolaz, sve ostalo se zaboravlja u Kupu, ne vjerujem ako si puno lošiji da možeš proći, očekujem da zabijemo svoje šanse. Bit će obje momčadi i malo umorne', još jednom Karoglan 'vrti film' nakon poraza u derbiju te se nada da navijači ni sutra neće iznevjeriti:

'Očekujem pun stadion, nema razloga za nešto drugačije.'

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +9
28. kolo SuperSport HNL-a, Hajduk - Dinamo Izvor: Pixsell / Autor: Sime Zelic/PIXSELL

Ima li Hajduk malo bolje rezerve od Dinama?

'Mislim da ima, teško mi je pričati o Dinamu, ali svakako očekujem da sutra imamo 20 momaka spremne za borbu. Trebamo biti spremni na 120 minuta, spremni na šest izmjena. Očekujem bolji, opušteniji Dinamo. Ali to je dodatan poticaj nama, da pokažemo da nas Dinamo ne može pobijediti ovdje dvaput', razmišlja Karoglan koji se osvrnuo i na činjenicu da Hajduk nije izbacio Dinamo iz Kupa još od 2010. godine:

'Nisam to znao, ali tradicije su tu da se ruše. Prebitan je Kup, moraš ih izbaciti, ali ponavljam, živi smo u prvenstvu...'

No, Hajduk ima jako loš niz u derbijima...

'Dovoljan je uzorak, utakmice s Rijekom i Dinamom su mogle otići i u drugom smjeru. U prvom mandatu derbiji su mi bili najbolji. Stvari su se sada malo promijenile. Nemam odgovore na sva pitanja, ali u zadnja dva derbija, moglo je to završiti i drugačije', uvjeren je Karoglan.

Je li vrijeme da Diallo preseli na klupu i da šansu dobije Hrgović?

Hrgovića sam vratio iz Solina, igra zadnjih pet utakmica. Igramo s četiri mlađa igrača. Diallo je imao jako dobre minute u jesenskom dijelu. Dogodio se Afrički kup nacija, nije se vratio isti. Nije prekrižen, kao i niti jedan drugi igrač. Momcima treba dati poticaj da se vrati u formu. Hrgović je budućnost Hajduka, to sam već rekao', uvjeren je Karoglan.