'modri' po ligu prvaka

Trener Dinama Nenad Bjelica oprezan uoči uzvrata u Norveškoj: Imamo dobar rezultat, ali to ništa ne znači...

26.08.2019 u 09:12

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama u ponedjeljak su ujutro čarter letom otputovali za Norvešku gdje sutra (utorak, 27. kolovoza, 21 sat) u Trondheimu igraju uzvratnu utakmicu play-offa za plasman u Ligu prvaka. Momčad Nenada Bjelice u prvoj je utakmici na Maksimiru slavila 2:0 i na korak je do ulaska u Ligu prvaka

'Imamo dobar rezultat iz prve utakmice, ali to ne znači ništa. Čeka nas još puno posla, no vjerujem da ćemo ponoviti posao iz barem jedne od dvije zadnje europske utakmice. Hoće li to biti Budimpešta ili Zagreb od prošle srijede, vidjet ćemo. Ako to uspijemo, šanse za prolazak u skupine Lige prvaka bit će nam vrlo velike', rekao je trener Dinama Nenad Bjelica netom uoči polaska put Norveške.

Ima Dinamo prednost od 2:0 iz prve utakmice u Maksimiru, a momčad je odmorna jer su 'modri' odgodili utakmicu 6. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv Rijeke.

'Imali smo tek prijateljsku utakmicu za igrače koji nisu u pravom natjecateljskom ritmu tako da se svejedno igralo. Da je bilo utakmice u Hrvatski Telekom Prvoj ligi, opet bi izrotirao svih 11 igrača, tako da bi bilo pritiska samo za mene kao trenera, igrači to ne bi osjetili', pojasnio je Bjelica i nastavio:

'Momčad pokazuje dobru formu, neće biti previše izmjena. Ali, vidjet ćemo sve. Još je danas trening u Trondheimu, posljednje pripreme. Pogledali smo Rosenborg i u njihovom prvenstvu, znamo ih. Dobri su na krilima, imaju neugodnog centarfora, a i dva ofenzivca iz druge linije mogu biti jako neugodna. Ipak, ne očekujem da će nešto previše mijenjati u odnosu na prvu utakmicu. No, mi moramo biti na pravom nivou. Igramo na pobjedu, drugačije ne znamo igrati...'

Slično razmišlja i Bruno Petković...

  • +11
Liga prvaka, play-off: Dinamo - Rosenborg Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

'Ne vjerujem da će nešto biti drugačije u Rosenborgu, oni će sigurno krenuti ofenzivnije jer moraju stići dva gola zaostatka, ali s naše strane se ništa ne mijenja. Idemo maksimalnim pristupom i što mirnije osigurati prolaz. Idemo na pobjedu kao i u svakoj utakmici', kaže napadač Dinama i dodaje:

'U svakoj utakmici s trenerom razrađujemo taktiku kako da pobijedimo. Nikad nismo išli na neriješen ishod, idemo na pobjedu i dat ćemo sve od sebe da je i ostvarimo', uvjeren je Petkovića, a njegov suigrač Amer Gojak zaključio je:

'Ovaj grad i navijači zaslužuju gledati Ligu prvaka i to ćemo im se potruditi dovesti. Jedva čekamo tu utakmicu. Idemo u Norvešku s mišlju da je ustvari 0:0. Dobro smo se pripremili, trener Bjelica nam je ukazao na sve što nas tamo čeka. Spremni smo!'