EKSKLUZIVNO

Andrej Kramarić odlučio je riješiti se bolova i problema: Idem na operaciju!

26.08.2019 u 06:50

Bionic
Reading

Nakon višetjednih terapija, obilazaka liječnika i pregleda kod stručnjaka dr. Müllera-Wohlfahrta u Münchenu, Andrej Kramarić ovog će ponedjeljka ići na operaciju

Hrvatski nogometni reprezentativac i napadač Hoffenheima, Andrej Kramarić živio je u nadi do nedjelje da bi terapije i slični medicinski tretmani mogli umanjiti bol u koljenu odnosno probleme prouzrokovane tzv. Plica Syndromom.

Međutim, svi ti tretmani nisu pomogli, na kraju se odlučio za posjet vrhunskom liječniku, dr. med. Mülleru-Wohlfahrtu, koji je specijalizirao baš na ovakvim ozljedama i donio je odluku.

'Savjetovao mi je, jer očito se razlog svih tih problema ne zna, da odem na operaciju. Jer sve ostalo bi bilo samo gubitak vremena. Čekao sam do nedjelje (op.a. 25. kolovoza), hoće li biti kakvih pomaka, ali kako nema, prelomio sam u sebi i odlučio se na operaciju. Ovog ponedjeljka ću 'pod nož', rekao je za tportal Andrej Kramarić.

Iako kada čujemo 'operacija', osjećamo nelagodu, ovaj izuzetno pristojni te pristupačni nogometaš ipak ne diže paniku.

'Doktor mi je čak i objasnio kakva bi to operacija bila, ali prema njegovim riječima, radi se o rutinskom zahvatu, što bi mi otklonilo sve probleme i kroz tri tjedna bi mogao već biti na terenu. Naravno, ne želim ništa prognozirati, jer nikad se ne zna nakon operacije može li se nešto zakomplicirati, ali ovo je, nakon njegovih riječi, za mene najjednostavnija opcija i koja bi mi jamčila najbrži oporavak te povratak na teren', završio je Andrej Kramarić, kojem ovim putem želimo da uistinu sve prođe prema njegovim željama i da ga već u listopadu gledamo na njemačkim nogometnim travnjacima.

  • +7
Andrej Kramarić - hrvatski reprezentativac i napadač Hoffenheima Izvor: EPA / Autor: CLEMENS BILAN

Iako je kraj prošle sezone dočekao potpuno zdrav, eventualno tek umoran, pripreme za novu sezonu u Hoffenheimu protekle su u istom stanju.

Kad se vratio s godišnjeg odmora zabio je pogodak u prijateljskoj utakmici između Hoffenheima i Braunschweiga, i ništa nije nagovještavalo da bi samo tri tjedna kasnije stanje moglo biti dijametralno suprotno.

Naime, od zadnjeg tjedna srpnja, Kramarić je bio na prisilnom odmoru. Nije trenirao s ekipom, već je radio vježbe po posebnom programu, lagano trčkarao ili vozio bicikl u teretani.

'Problem je koljeno... Isto ono kao i prošle godine nakon SP-a u Rusiji. Magnetska rezonanca je pokazala da je sve u redu, nema nikakvih oštećenja. Liječnici misle da se radi o nekakvoj upali', tada je rekao Andrej Kramarić za njemačke medije.

'Ne zna se konkretno o čemu je riječ, ni liječnici za sada nemaju odgovor. Živim u neizvjesnosti jer ne znam kad ću biti spreman za maksimalni angažman na treningu', otkrio je Kramarić.

Podsjetimo, naš 28-godišnji napadač proživio je odličnu prošlu sezonu u kojoj je zabio 17 golova u Bundesligi te dodao još pet u Ligi prvaka, a imao je i krasnu seriju od devet utakmica u nizu u svim natjecanjima u kojima je zabijao tijekom studenog i prosinca.

Svjesni smo svi koliko Kramarić znači i njemačkom klubu, ali i hrvatskoj reprezentaciji, odnosno koliko će nedostajati izbornik Zlatku Daliću u rujanskim ogledima protiv Slovačke i Azerbajdžana.