TRAŽI SE IZBORNIK

Trebao je biti njihov 'spasitelj', ali ih je Vahid Halilhodžić odbio u startu

22.09.2023 u 09:05

Bionic
Reading

Iskusni nogomtni stručnjak Vahid Halilhodžić odbacio je mogućnost preuzimanje dužnosti izbornika reprezentacije BiH s koje je ranije tijekom dana smijenjen Meho Kodro.

'Vaha nije kandidat i neće biti izbornik Bosne i Hercegovine', kazao je Halilhodžić za portal Dnevnog avaza s kojega su ga kontaktirali nakon nagađanja da bi upravo on trebao naslijediti Kodru koji je dobio otkaz nakon samo dvije utakmice kvalifikacija za predstojeći EURO i pritom zabilježio jednu pobjedu i jedan poraz.

Iznenadni otkaz Kodro je dobio nakon što tijelo pod nazivom Komitet za hitnost Nogometnog saveza BiH nije usvojilo njegov izvještaj o utakmicama igranim protiv Lihtenštajna, koju je BiH dobila rezultatom 2:1, i Islanda od kojega je izgubila sa 0:1.

Predsjednik Nogometnog saveza BiH Vico Zeljković nakon toga se očitovao tek objavom na Facebooku u kojoj je konstatirao kako je ugovorom s Kodrom bila definirana odredba po kojoj u slučaju da izvršno tijelo Saveza ne usvoji izvještaj izbornika ugovor s njim se jednostrano raskida.

'Dosadašnjem izborniku želim sreću u nastavku njegove karijere', napisao je Zeljković.

Upravo je Zeljković ranije najavljivao kako će razgovarati s Halilodžićem kojega ljubitelji nogometa već godinama žele vidjeti na mjestu izbornika. Halilhodžić je i ranije takvu mogućnost odbijao uz konstataciju kako se ne želi dovesti u situaciju da mu drugi određuju tko će igrati i kako će voditi reprezentaciju što je bila očevidna aluzija na ponašanje vodstva saveza i koje je dovelo do toga da je reprezentacija praktično ostala bez izgleda za odlazak na EURO.

Drugih izglednih kandidata za preuzimanje pozicije izbornika BiH za sada nema.