HOĆE LI PRIHVATITI PONUDU?

Legendarni Vaha izazvao pomutnju u susjedstvu; samo njega žele...

21.09.2023 u 19:58

Bionic
Reading

Meho Kodro dobio je otkaz na izborničkoj klupi Bosne i Hercegovine. Mediji iz susjedstva otkrivaju da je glavni kandidat za klupu Zmajeva proslavljeni Vahid Halilhodžić

Nogometni savez Bosne i Hercegovine odlučio je kako 56-godišnji Meho Kodro više nije izbornik reprezentacije i to nakon samo dvije odrađene utakmice na toj dužnosti.

Kodro je BiH vodio tijekom domaće pobjede protiv Lihtenštajna od 2:1 i tijekom poraza kod Islanda 0:1.

Kodro je na ovoj dužnosti zamijenio Faruka Hadžibegića, a zanimljivo da je ranije također bio izbornik te reprezentacije, tijekom 2008. godine, a i tada se na toj poziciji zadržao tek dvije utakmice.

Nakon poraza na reprezentacije Bosne i Hercegovine na Islandu, u javnosti se sve glasnije počelo govoriti kako bi Vahid Halilhodžić napokon mogao prihvatiti ponudu i postati izbornik Zmajeva.

Mediji iz susjedne BiH uvjereni su kako je to vrlo realna opcija i da bi u budućnosti mogli gledati popularnog Vahu na izborničkoj klupi.

'Kava s Vahidom će biti realizirana', rekao je predsjednik Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine Vico Zeljković nakon povratka BiH delegacije s Islanda.

Halilhodžić je prva i jedina želja Nogometnog saveza BiH, a imat će četiri utakmice, koliko je ostalo do kraja kvalifikacija, da se pripremi za baraž u borbi za plasman na Euro 2024.

Nogometni savez BiH, će uz ponudu, Halilhodžiću dati i potpunu slobodu po pitanju kompletnog vođenja momčadi.

Halilhodžić je bez posla od sredine prošle godine, kada su ga Marokanci izigrali i gurnuli s klupe, bez obzira na to što je njihovu reprezentaciju odveo na SP.

U kvalifikacijama za odlazak na Europsko prvenstvo iduće godine Bosna i Hercegovina je trenutačno pretposljednja u svojoj skupini J. Ima 12 bodova manje od Portugala, sedam manje od Slovačke te četiri manje od Luksemburga, a bodovno je izjednačena s Islandom. Ostvarila je BiH dvije pobjede u kvalifikacijama te čak četiri poraza.